2018-01-24
今日同屋企人去到新酒店內既一間中菜試一試, 話晒佢都係香格里拉集團應該有信心保證. 去到我地就問SERVER有冇咩RECOMMENDATION, 正常情況下佢地都應該會介紹幾個DISHES, 呢個SERVER 好GREEN 所以我地都係自己睇.先先黎左個黑毛豬叉燒. 蜜糖脆面叉燒又軟林, 食落去好香豬味!好味到停唔到口... 送飯食真係一流呀!呢個都係送飯既餸, 下面係茄子上面有炸菜同梅菜一齊蒸. 兩樣配菜食物既精華落晒去茄子裡面. 本來淡而無味既茄子都即刻有另一番風味桂花糖脆鱔球真係要冇得頂! 上枱時已經有一陣勁香既味道, 個PRESENTATION又靚到咁,所以真係即刻食. 一咬落去個皮好香脆魚油爆出黎真係好JUICY!!!個外面野味內裡好似蒸咁滑, 食完一舊即使係好多魚油爆出黎都好又唔會話好滯.呢個蒜片和牛粒炒露筍清清淡淡剛剛好可以中和番之前個碟膳旁邊好有HEART咁放上一行7味粉, 輕輕加一點都真的很不錯柚子汁燒鱈魚個味就清新一點, 酸酸甜甜令到個炸鱈魚唔會好油膩!下面放左一件件炸的滷水豆腐配個汁都好夾呀!成餐飯都好好味!! 超水準呀~ 我地食得超開心!
成餐飯都好好味!! 超水準呀~ 我地食得超開心!
題外話/補充資料:
好滿足的食物不過真係一肚氣既服務!!! 中途想請個女店員加水,佢竟然望住我地不過唔俾反應. 再追問佢就 "話見到啦, 不過忙緊點幫你呀?"
當時佢係企在門口完全沒有工務在身.
到左埋單時, 我朋友問一問你地有冇CREDIT CARD DISCOUNT 嫁? 佢張大隻眼望住我朋友話 "冇 !" 咁唔緊要啦, 可能佢工作壓力大, 而且又係5 STARS HOTEL 我地都唔同佢嘈. 直接俾左卡就算. 由於佢太串令到我地忘記左俾錢時要問埋FREE PARKING, 佢番轉頭俾我地簽卡時我地俾張車飛佢. 佢個樣係反眼再"JAK"左一下問我地仲有冇其他!!! OMG... 大家都嬲嬲豬, 其中一個朋友問佢我地係唔係有咩得罪你呢? 點解你態度咁差? 佢就轉身攞張車飛行左去. 佢番轉頭時我地話要見經理,因為真係接受唔到5STARS HOTEL會有呢個服務態度. 佢好hill cheung 咁話佢就係呢度FLOOR Manager, 所有野都係我負責!! 環境,食物和地點都咁perfect 竟然服務質素咁樣真係好可惜!!