2022-11-14
二訪呢個令包控尖叫嘅天堂ヽ(✿゚▽゚)ノ見點餐區擺滿各式各樣嘅包包同甜品~真係未食先興奮 款式超多 價錢又好合理🫶🏻難怪可以喺烘焙界打出名堂啊!—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-♡ 酸種三文治𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 & 𝙏𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤 牛油果蕃茄𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 & 𝙋𝙧𝙤𝙫𝙤𝙡𝙤𝙣𝙚 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 煙三文魚芝士兩款採用左唔同品種嘅酸種包(o゚v゚)ノ第一款包體佈滿穀物粒 食落比較鬆軟 牛油果沙律味道清新🥑多到滿瀉~第二款嘅酸種包硬身一點 表面充滿氣孔 但唔係粗嚡又𠝹口嗰種🤭芝士偏軟身𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢 唔會太濃味 所以唔會搶走煙三文魚+火箭菜嘅味道 好味!.♡𝙑𝙖𝙡𝙧𝙝𝙤𝙣𝙖 𝙃𝙤𝙩 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚用上法國頂級朱古力調製🍫可可味非常濃郁 但絕對唔會甜到痰上頸(´ε`*)入口超順滑 完全無粉粒 簡簡單單都有小驚喜~. ♡ 𝘿𝙖𝙧𝙠 𝙈𝙖𝙡𝙩 𝙎𝙤𝙪𝙧 𝘿𝙤𝙪𝙜𝙝 𝙇𝙤𝙖𝙛 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙎𝙤𝙪𝙧 𝘾𝙝𝙚𝙧𝙧𝙮 車厘子黑麥芽酸種麵包臨走前望到櫃入面嘅酸種包包向我招手(°▽°)/ 實在忍唔到手要打包一個 重點係咁巨型都唔洗$40!食落充滿麥香 有少少車厘子嘅酸甜🍒味道好簡樸 外酥內軟有嚼勁~𝚜𝚘𝚞𝚛𝚍𝚘𝚞𝚐𝚑嘅香氣愈嚼
二訪呢個令包控尖叫嘅天堂ヽ(✿゚▽゚)ノ
—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-
♡ 酸種三文治
𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 & 𝙏𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤 牛油果蕃茄
兩款採用左唔同品種嘅酸種包(o゚v゚)ノ
♡𝙑𝙖𝙡𝙧𝙝𝙤𝙣𝙖 𝙃𝙤𝙩 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚
入口超順滑 完全無粉粒 簡簡單單都有小驚喜~
食落充滿麥香 有少少車厘子嘅酸甜🍒味道好簡樸
外酥內軟有嚼勁~𝚜𝚘𝚞𝚛𝚍𝚘𝚞𝚐𝚑嘅香氣愈嚼愈濃郁🫶🏻
—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-
今次𝚎𝚗𝚌𝚘𝚛𝚎嘅沙律+素南瓜湯🎃水準依然不錯
性價比真心幾高 已經計劃緊三訪要試試佢d酥皮類𝚙𝚊𝚜𝚝𝚛𝚒𝚎𝚜(*≧∀≦*)甜品我來了~~