2021-02-02
大坑區地段昂貴,樓價高企,同朋友去中央圖書館經過就入去食嘢。因為我係馬來西亞菜嘅愛好者,所以朋友陪我食呢間。入到去坐低覺得餐廳好細心,放咗消毒酒精,亦都將筷子擺咗係個盒入邊。感覺好衛生!我哋叫咗兩個午餐,分別係肉骨茶同埋海鮮喇沙摻摻,仲有牛肉串燒。我亦都好鍾意食酥餅,估唔到呢間餐廳都有就試吓啦。酥餅係最出色,勁鬆脆,熱辣辣,點埋咖喱真係不得了!😍😍😍😍然後最鍾意食嘅就係牛肉串燒,沙嗲汁好正,牛肉味重!海鮮喇沙摻摻有少少辣,味道唔錯,如果落多啲椰奶會更加好。我鍾意佢個摻摻,口感好特別。而且好足料。肉骨茶方面呢,好欣賞佢有個爐喺下面坐熱佢。熱辣辣咁食好開心。而且佢好足料,有4,5舊大大舊肉骨。不過我就覺得佢嘅藥膳味未夠,而且如果佢嘅排骨肥多少少就更加正啦。嘢飲方面我哋點左鹹檸七同埋白咖啡。呢個就覺得一般啦。
酥餅係最出色,勁鬆脆,熱辣辣,點埋咖喱真係不得了!😍😍😍😍
然後最鍾意食嘅就係牛肉串燒,沙嗲汁好正,牛肉味重!
嘢飲方面我哋點左鹹檸七同埋白咖啡。呢個就覺得一般啦。