2018-08-27 516 瀏覽
太子一帶聚集左好多酒吧,所以對於附近嘅大學生來講,大家通常都會稱呼呢度做酒吧街。但唔講唔知原來呢度都有好多餐廳,例如日本餐廳、泰國餐廳、中式餐廳等等。其中最特別嘅莫過於食德國菜未入去品嚐就已經覺得間餐廳好友德國嘅感覺,佢嘅裝修、佢嘅音樂、所有裝飾、甚至連枱上面嘅酒桶擺設都別具心思,好有德國嘅氣息呢度仲裝咗六部大電視,可以睇足球英超,或者其他運動賽事我地面對住個餐牌,完全唔知叫邊款啤酒好,之後經理詳細介紹有邊幾類啤酒,再推介我地飲。男友飲個款係白啤酒,味道比較清嘅,叫做Warsteiner Lager我個款係水果味重啲嘅,啱女仔多啲,酒精味較淡,叫做Estrella Damm Lemon呢度嘅薯片係食完可以再refillBlack Pepper Grilled Chicken Wing因為朋友實在太鍾意食雞翼,所以叫咗呢一個黑椒雞鎚。總共有六舊,旁邊再配咗啲沙律,雞鎚肉質腍身,入面嘅肉都吸咗外面醬汁嘅味道Original Roasted Whole Pork Knuckle呢個經理特別推介,佢話個豬手用黑啤浸過夜,務求令到啲肉變滑,之後拎出嚟焗熟,上菜之前用火槍燒埋個皮,啲皮燒得香脆,係

呢度仲裝咗六部大電視,可以睇足球英超,或者其他運動賽事

Warsteiner Lager

Estrella Damm Lemon

呢度嘅薯片係食完可以再refill

呢個經理特別推介,佢話個豬手用黑啤浸過夜,務求令到啲肉變滑,之後拎出嚟焗熟,上菜之前用火槍燒埋個皮,啲皮燒得香脆,係脂肪同皮中間嘅骨膠原全部都好黏好有咬口

佢有三款醬可以點豬手嚟食,自己最鍾意蜜糖芥茉,另外中間嗰款係比較油同埋濃味啲嘅,最右邊個味都有少少芥末嘅

記得之前去旅行去德國食德國菜,唔知係咪太正宗所以唔係好啱自己口味,今次喺呢度食就發覺原來德國菜都可以好好食👍🏿
2018-08-25