2021-05-28 39 瀏覽
尖沙咀諾士佛臺係酒吧聖地,通常去都係想飲兩杯,但係無意中俾我發現一間除左賣酒🍸之外,整食物都好用心嘅餐廳☺️,好值得推介俾大家😘🥳🚩 招牌豬手脆條甜酸醬 Crispy Pork Knuckle Fingers 👉🏻$128呢樣小食岩曬唔鍾意切豬手同啃骨嘅人😍 🐽豬手皮脆,味道咸香入口𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆,點埋甜酸醬好解膩,好食有驚喜🤩⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🚩墨西哥芝士新豬肉薄脆 Cheesy OmiPork Nachos 👉🏻$148Nachos卜卜脆,用新豬肉OmiPork做肉絲,同真豬肉分別唔大😏,加入大量嘅蕃茄、橄欖同純素車打芝士同sour cream,超有拉絲感,仲有個牛油果醬可以點,份量方面超級超級大,兩個人完全無可能食得曬🤣 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🚩楓糖黑啤醬燒豬肋骨配椰菜沙律、粟米、薯條 Maple Guinness Baby Back Ribs 👉🏻$258醬汁超惹味,楓糖加上黑啤,甜味中和左啤酒嘅苦味,入口有種回甘嘅感覺,最抵讚係豬肋骨生熟度拿揑得好準確😯,肉質軟腍,一切已經骨肉分離😂,薯條同椰菜絲沙律屬正常發揮,燒粟米又甜又香☺️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🚩 香蕉麵包布丁🍮配雲

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

🚩 香蕉麵包布丁🍮配雲呢拿雪糕 Banana Bread Pudding 👉🏻$78

擺盤精美,有切開兩半嘅焦糖香蕉,麵包布甸焗到暖暖地,食到一粒粒麵包同蕉,配埋雲呢拿雪糕一冷一熱勁夾😆
評分:😋😋😋😋
邪惡度:😈😈😈😈

🚩 𝗦𝘁𝗿𝗮𝘄𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗖𝗼𝗯𝗯𝗹𝗲𝗿👉🏻$88

紅酒同小紅莓甜酒味加上草莓,好易入口,甜味又唔會太過

🚩𝗗𝗮𝘆𝗱𝗿𝗲𝗮𝗺👉🏻$88
=======================
柚子、薑味乳酸同檸檬酒嘅混合體,清新又易入口,味道有少少似益力多😚
2021-05-20
5 分鐘 (堂食)