2021-04-25 36 瀏覽
有時候想同朋友飲返兩杯,又口痕想食下嘢,呢間餐廳就啱晒啦。除左有唔少cocktails同酒吧小食,最近為慶祝Earth day,餐廳仲用上「植物豬肉」,無論食肉獸定素食者,都可以聚首一枱~餐廳更設有露天位置,店員們都好nice好幽默,氣氛好好呢~▪️墨西哥芝士新豬肉薄脆 $148份!量!超!大!好啱成班fd一齊share!Nachos上面佈滿蕃茄莎莎、橄欖、新豬肉、純素車打芝士。Nachos由頭食到落尾都超脆!素車打芝士味道雖然淡啲,但完全唔假!條條新豬肉帶鹹香,質地真係同真嘅豬肉無咩分別。旁邊仲有加左檸檬汁嘅牛油果醬,酸度高好開胃!唔食得辣嘅朋友仔就要小心綠色嘅辣椒啦~▪️楓糖黑啤醬燒豬肋骨 $258豬肋骨份量十足!食豬肋骨最怕無肉,睇嚟呢隻豬生前都係好食好住好有肉地呢~ 肉質軟腍,相當容易拆肉,仲唔會好乾添。豬肋骨外層裹滿酸酸甜甜嘅醬汁,最側邊仲有啲焦脆位!薯條外脆內軟綿,粟米帶焦香之餘,成功鎖住水份,爽甜多汁。另外更附上椰菜沙律,都幾豐富。▪️招牌豬手脆條 $128豬手外皮香脆之餘,肉質又唔會好乾,特別鍾意佢啲豬皮同肥膏位!相當有彈性!調味恰到好處唔會太咸,味道仲同金拱門嘅脆香雞翼有幾

餐廳更設有露天位置,店員們都好nice好幽默,氣氛好好呢~

▪️墨西哥芝士新豬肉薄脆 $148
墨西哥芝士新豬肉薄脆

墨西哥芝士新豬肉薄脆

▪️楓糖黑啤醬燒豬肋骨 $258
楓糖黑啤醬燒豬肋骨

▪️招牌豬手脆條 $128
招牌豬手脆條

豬手外皮香脆之餘,肉質又唔會好乾,特別鍾意佢啲豬皮同肥膏位!相當有彈性!調味恰到好處唔會太咸,味道仲同金拱門嘅脆香雞翼有幾分相似。點埋旁邊嘅甜辣醬,酸酸甜甜,可減低油膩感。特別欣賞佢將豬手切成一條條,唔會太大舊,唔洗自己再切好方便,啱晒我呢懶人。

▪️香蕉麵包布甸 $78
香蕉麵包布甸

係焦糖香蕉呀!焦糖香脆,唔會過厚過硬。麵包布甸濕潤軟綿,帶肉桂香,餡料同麵包份量幾乎一比一,私心想要多啲麵包。呢道甜品甜度恰到好處,甜膩感比想像中低。

▪️Day dream $88
Fernet Hunter, limondella, ginger syrup, yogurt, honey citrus
Day dream

Day dream
Cocktail加有乳酪,入口相對smooth同厚身。檸檬酒味都幾出,亦帶柚子香,清新易入口。

整體嚟講,主菜同佐酒小食都比想像中岀色,每一碟都份量十足!想飲返兩杯,又想填飽個肚嘅時候,呢到都係一個唔錯嘅選擇~
  • 招牌豬手脆條
2021-04-20 147 瀏覽
諾士佛台搵嘢食,第一間就見到佢啦,見到出邊坐左好多人,好chill呀❤️❤️入去餐廳問吓有冇位,竟然仲有兩個位置,太好啦☺️墨西哥新豬肉芝士薄脆,係哩度既特色菜之一,新豬肉同芝士夾係薄脆一齊食,juicy既豬肉汁加埋芝士拉絲既效果,好有風味既王米薄脆,另外仲額外有牛油果醬,清新嘅牛油果醬仲加咗檸檬汁😋成碟好好食😋招牌豬手脆條配甜辣醬,果然是招牌脆條 😍原本想嗌成隻炸豬手架,不過見到有脆條,即刻轉太先😋 一上抬香味四溢,豬手切成一塊塊再炸,外皮酥脆,每塊豬手都有肥豬肉,咁先好食呀😋慢煮豬小腿配芝士玉米🌽蓉,豬肉沒有乾嚡嚡,後小腿部份原來份量咁大,質感鮮嫩多汁,以慢煮後,入口更加好吃😋豬外皮跟肉都非常軟嫩😍 肉汁與醬汁混合後真的相當美味😜香蕉麵包布丁🍮配雲呢拿雪糕,呢個甜品真係好好食,味道相當配搭,麵包布丁焗得啱啱好,配埋煉奶食就一流😋嗌左杯得意嘅飲品,蘋果批奶昔,咁落又幾有趣喔,清香嘅蘋果味道☺️再嗌左杯咖啡☕️

2021-04-20
• The Blind Pig🐷•-平時見諾士佛臺地下啲鋪頭淨係會入去飲野,估唔到原來都有間酒吧餐廳啲野食都幾好食!有酒吧小食又有cocktails飲🍸呢間餐廳叫”The Blind Pig”,顧名思義就係主打食豬喇!所以我嗌左幾款野食都係食豬既🤭▪️Cripsy Pork Knuckle Fingers ($128)前菜先食個酥炸豬手脆條配甜辣醬,豬手選用連皮帶肉既部分去炸,食落卜卜脆啖啖肉,皮同筋既部分比較chewy好有嚼勁,配甜辣醬食超惹味🌶▫️Spaghetti “Omnipork” Bolognese 相信”Omnipork”大家都唔陌生,呢碟用上素豬肉整成既肉醬意粉,唔至個樣呃得到人,食落其實都同普通肉醬無分別👍🏻而且意粉煮得都好al dente,好食🥳▪️Maple Guinness Baby Back Ribs ($258)但最特別推介既一定係呢個楓糖黑啤醬燒豬肋骨,個醬汁好好食,甜甜地個味好香濃,肉質又夠軟腍嫩口,一切就骨肉分離,個分量仲要勁大份,咁既價錢都幾抵🤣🤣▫️Banana Bread Pudding ($78)
• The Blind Pig🐷•
平時見諾士佛臺地下啲鋪頭淨係會入去飲野,
估唔到原來都有間酒吧餐廳啲野食都幾好食!
有酒吧小食又有cocktails飲🍸
呢間餐廳叫”The Blind Pig”,
顧名思義就係主打食豬喇!
所以我嗌左幾款野食都係食豬既🤭

前菜先食個酥炸豬手脆條配甜辣醬,
豬手選用連皮帶肉既部分去炸,
食落卜卜脆啖啖肉,
皮同筋既部分比較chewy好有嚼勁,
配甜辣醬食超惹味🌶

相信”Omnipork”大家都唔陌生,
呢碟用上素豬肉整成既肉醬意粉,
唔至個樣呃得到人,
食落其實都同普通肉醬無分別👍🏻
而且意粉煮得都好al dente,
好食🥳

但最特別推介既一定係呢個楓糖黑啤醬燒豬肋骨,
個醬汁好好食,甜甜地個味好香濃,
肉質又夠軟腍嫩口,一切就骨肉分離,
個分量仲要勁大份,
咁既價錢都幾抵🤣🤣

▫️Banana Bread Pudding ($78)
  • Maple  Guinness  Baby  Back  Ribs
今日同朋友嚟咗尖沙咀,想搵間有格調嘅bar食吓嘢加飲吓嘢,見到呢間The Blind Pig,會提供酒吧小食同埋雞尾酒,加上好有氣氛,啱晒我地,於是入咗去食dinner🥰一嚟就叫咗佢地嘅signature snacks——招牌豬手脆條、甜酸醬 ($128),豬手脆條果然真係名不虛傳,外脆內嫩,咬落卜卜脆,但內裏肉質香鹹嫩滑,配搭埋惹味嘅調味料同甜酸醬,真係食到舔舔脷😋另外仲叫咗新豬肉肉醬意粉 ($148),係一道素食,意粉軟硬適中,肉醬整得好好食,肉醬唔會好碎,咬到啖啖新豬肉肉粒,口感同真肉好似,連埋有巴馬臣芝士加持,風味倍增,濃郁美味😍Main Course方面order咗慢煮豬小腿(連骨)、芝士玉米蓉 ($180),大大隻豬小腿好吸睛,肉質真係超贊,軟滑細嫩,入口即刻,而且豬味濃郁,啱晒鍾意食豬嘅人😙飲品就叫咗兩杯signature cocktails($88/1) —— La Dolce Vita同 Strawberry Cobbler,兩位都好正;我同朋友都傾向揀甜嘅酒,La Dolce Vita 混合咗松子酒、金巴利、西瓜汁同香草甜酒,西瓜嘅甜味中和咗酒本身嘅微笑,相互配合;

一嚟就叫咗佢地嘅signature snacks——招牌豬手脆條、甜酸醬[Crispy Pork Knuckle Fingers] ($128),豬手脆條果然真係名不虛傳,外脆內嫩,咬落卜卜脆,但內裏肉質香鹹嫩滑,配搭埋惹味嘅調味料同甜酸醬,真係食到舔舔脷😋
Crispy Pork Knuckle Fingers

另外仲叫咗新豬肉肉醬意粉[Spaghetti ‘OmniPork’ Bolognese] ($148),係一道素食,意粉軟硬適中,肉醬整得好好食,肉醬唔會好碎,咬到啖啖新豬肉肉粒,口感同真肉好似,連埋有巴馬臣芝士加持,風味倍增,濃郁美味😍

Main Course方面order咗慢煮豬小腿(連骨)、芝士玉米蓉[Slow Cooked Pork Shank Osso Bucco] ($180),大大隻豬小腿好吸睛,肉質真係超贊,軟滑細嫩,入口即刻,而且豬味濃郁,啱晒鍾意食豬嘅人😙

飲品就叫咗兩杯signature cocktails($88/1) —— La Dolce Vita同 Strawberry Cobbler,兩位都好正;我同朋友都傾向揀甜嘅酒,La Dolce Vita 混合咗松子酒、金巴利、西瓜汁同香草甜酒,西瓜嘅甜味中和咗酒本身嘅微笑,相互配合;Strawberry Cobbler紅酒味道突出,檸檬嘅味又唔會喧賓奪主,係理想嘅配招🥂
La Dolce Vita
Strawberry Cobbler

香蕉麵包布甸、拖肥醬、雲呢拿雪糕[Banana Bread Puddings] ($78)都係亮點之一,香蕉表面有一層香甜可口嘅焦糖脆片,連埋香熟軟綿嘅香蕉一齊食,中和主食嘅飽腹感;香蕉麵包布甸非常有驚喜,又足料又綿密,甜度適中,唔會過甜🤤
Banana Bread Puddings

酒吧會播住唔同pop music,成個氛圍都好有感覺,啱晒同朋友食飯加飲嘢👍🏻

2021-04-11
Crispy Pork Knuckle Fingers
La Dolce Vita
Strawberry Cobbler
Banana Bread Puddings
諾士佛臺通常都係去飲酒 但呢間正餐都好好食😍每款都好用心 唔係比醉酒佬食嘅嘢😂好適合同朋友一班人嚟聚會🤤 有酒精有食物 環境又舒服‼️ 好推薦會再訪୧⃛(๑⃙⃘⁼̴̀꒳⁼̴́๑⃙⃘)୨⃛ ‍❣️脆辣雞柳條 crispy chicken strips $85一定要食‼️ 估唔到小食就咁驚喜⁽⁽٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶⁾⁾份量真係好多 熱辣辣炸起 超級送酒🍻味道調得好惹味 有啲似脆香雞翼味再好食啲 而且配嘅蛋黃醬勁夾 perfect!!😍❣️牛油果香芒大蝦沙律•車厘茄•酸辣沙律汁 $158難得食到咁好食嘅沙律🥗 好鍾意呢個配搭😂蝦係另外煎香🦐 呢個步驟已經睇得出有冇心機😽 好食好多👅芒果甜 牛油果軟熟 配上泰式酸辣汁 我清盤🤤❣️楓糖黑啤醬燒豬肋骨•椰菜沙律•粟米•薯條$258呢個出名食豬‼費事食豬手太邪惡叫咗ribs️🐖🐷用咗 Guinness啤酒煮得更軟熟 用刀好易就切得開 🔪超級大份 有兩大排骨 真係胃口細啲都搞唔掂😂 記住要share🤰🏻 另外薯條有調味粉好似five guys 🍟 粟米都甜🌽真心好食過好多諾士佛臺餐廳😍❣️Banana bread pudding $78焦糖香蕉係我最愛🍌配
諾士佛臺通常都係去飲酒 但呢間正餐都好好食😍

真心好食過好多諾士佛臺餐廳😍

糖黑啤醬燒豬肋骨•椰菜沙律•粟米•薯條

❣️Banana bread pudding $78
焦糖香蕉係我最愛🍌配埋熱辣辣嘅麵包布丁🤤
加淡奶同埋冧酒提子雪糕🍨 冰火嘅組合超正( •̀∀︎•́ )✧︎

Banana bread pudding

❣️Strawberry cobbler $88
呢度嘅cocktail好有特色 冇喺第二度見過*ˊᵕˋ)੭
呢杯有小紅莓甜酒 朋友話好易入口🍹
配埋紅酒有幾分似sangria 好飲又靚😆

呢度好新淨 音樂比較chill適合傾偈🎶
仲有酒吧小食 坐得又舒服 侍應好搞笑😂 係咁同我哋玩 會同朋友返去再戰✌🏻🍻🍷🥂
脆辣雞柳條
牛油果香芒大蝦沙律•車厘茄•酸辣沙律汁
糖黑啤醬燒豬肋骨•椰菜沙律•粟米•薯條
Banana bread pudding
  • 牛油果香芒大蝦沙律
  • Banana Bread Pudding
  • 楓糖黑啤醬燒豬肋骨
2021-04-28 0 瀏覽
/ / 尖沙咀英式格調嘅bar🍻一聽到諾士佛臺緊係飲嘢啦🤩今日嚟到見到呢間又有嘢食又有得chill下環境唔錯好有feel,好多隻blind pig 🐖 好cutecute呀✨款款都好用心整Crispy Pork Knuckle Fingers💗呢個豬手脆條真係好特別,炸得夠脆豬手超嫩口,有啲肥瘦適中食落好juicy呀!配埋個甜酸醬好開胃Scotch Egg OmniPork💗溏心炸雞蛋🥚中間真係流心外層個皮都好鬆脆,係由搞碎咗嘅新餐肉整成好特別!食落健康啲,又幾夾!Maple Guinness Baby Back Ribs💗呢個真係超出色‼️‼️嚟到必試!豬肋骨燒得啱啱好,肉質超嫩滑從未試過咁多肉嘅豬肋骨!超大份,兩個人食真係超飽!楓糖黑啤醬酸酸甜甜🍁好開胃好惹味Banana Bread Pudding💗香蕉麵包布甸熱辣辣,即叫即整好鬆軟,配埋香蕉上嘅焦糖脆脆周埋雲尼拿雪糕真係抵抗唔到☺️
/ /
尖沙咀英式格調嘅bar🍻
一聽到諾士佛臺緊係飲嘢啦🤩
今日嚟到見到呢間又有嘢食又有得chill下
環境唔錯好有feel,好多隻blind pig 🐖
好cutecute呀✨款款都好用心整

Crispy Pork Knuckle Fingers💗
呢個豬手脆條真係好特別,炸得夠脆
豬手超嫩口,有啲肥瘦適中
食落好juicy呀!配埋個甜酸醬好開胃

Scotch Egg OmniPork💗

溏心炸雞蛋🥚中間真係流心
外層個皮都好鬆脆,係由搞碎咗嘅新餐肉整成
好特別!食落健康啲,又幾夾!

呢個真係超出色‼️‼️嚟到必試!
豬肋骨燒得啱啱好,肉質超嫩滑
從未試過咁多肉嘅豬肋骨!
超大份,兩個人食真係超飽!
楓糖黑啤醬酸酸甜甜🍁好開胃好惹味

Banana Bread Pudding💗

香蕉麵包布甸熱辣辣,即叫即整
好鬆軟,配埋香蕉上嘅焦糖脆脆
周埋雲尼拿雪糕真係抵抗唔到☺️
  • Banana Bread Pudding
呢間餐廳嘅菜式以豬嘅不同部位為主題🐽並配合「農田直送餐桌」嘅宗旨,選擇時令食材入饌,確保菜式新鮮天然而味道濃郁🧑‍🌾讓食客一邊享受佐酒美食,一邊觀看世界各地唔同類型嘅體育賽事⚽️💗招牌豬手脆條·甜辣醬($128)豬皮脆卜卜,肉質鹹香有嚼勁,肉筋爽口彈牙,啖啖肉非常方便🍖配上泰式甜辣醬,更開胃惹味🌶💗蘇格蘭糖心炸雞蛋($88)用上新豬肉整成肉餡,雖然肉香比真豬肉唔夠濃郁,但肉質柔軟,中間包住流心蛋然後一齊炸香🥚點埋洋蔥醬同純素芥末醬增添風味🧅💗楓糖黑啤醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條 ($258)豬肋骨用黑啤醃製,肉質更軟腍鬆化,一切就骨肉分離,濃稠醬汁入哂味🐖伴碟有椰菜沙律🥗同牛油烤粟米🌽中和整體油膩感,仲有金黃香脆嘅薯條🍟💗朱古力心太軟、雲呢嗱雪糕($88)即焗心太軟外層焗至微脆,切開有大量朱古力漿流心,味道濃郁🍫配以冰涼嘅雲呢嗱雪糕中和,甜而不膩🍨💗Buck Stops Here ($88)以檸檬伏特加、葡萄氣酒、接骨木花糖漿同檸檬調製而成,酒味同果香平衡較易入口🍸💗Lychee Tea ($75)以茉莉茶、荔枝、雪呢嗱糖漿調製而成,清幽嘅茶香加上酸甜嘅果香🍹
💗招牌豬手脆條·甜辣醬($128)
招牌豬手脆條·甜辣醬

💗蘇格蘭糖心炸雞蛋($88)
蘇格蘭糖心炸雞蛋

💗楓糖黑啤醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條 ($258)
楓糖黑啤醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條

💗朱古力心太軟、雲呢嗱雪糕($88)
朱古力心太軟、雲呢嗱雪糕

💗Buck Stops Here ($88)
💗Lychee Tea ($75)
2021-04-26
招牌豬手脆條·甜辣醬
楓糖黑啤醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條
朱古力心太軟、雲呢嗱雪糕
2021-04-25 0 瀏覽
同朋友仔係尖沙咀行街,想揾個地方坐得舒服,就諗起係諾士佛台呢間Blind Pig. 哩度有提供酒吧小食同埋唔同嘅cocktail, 最岩同朋友一齊chill 下 🥗Caesar salad + smoked salmon好fresh 好大碟. 🧀Cheese Omnipork Nachos 超級大份, 有蕃茄沙沙,牛油果醬,橄欖,純素車打芝士, 加上脆卜卜nachos.好過癮 🐷Maple Guinness Baby Back Ribs燒豬肋骨,椰菜沙律,粟米條,薯條豬肋骨表面香脆,內裡軟熟。粟米又香又甜 ,燒得岩岩好👍🏻🍌 Banana Bread Pudding 香蕉上面有脆卜卜嘅焦糖,有呢個咁完美嘅甜品做結尾,真係不得了🥰 第二次食佢都可以保持水準,加上侍應嘅態度非常之好,令到成個晚餐嘅體驗非常之好,絕對推介朋友嚟呢度👍🏻👍🏻👍🏻

🥗Caesar salad + smoked salmon
好fresh 好大碟.

🧀Cheese Omnipork Nachos

燒豬肋骨,椰菜沙律,粟米條,薯條
豬肋骨表面香脆,內裡軟熟。
粟米又香又甜 ,燒得岩岩好👍🏻

🍌 Banana Bread Pudding

2021-04-18
2021-04-20 15 瀏覽
放假休息又係同朋友去chil一chil嘅時間,今次去咗諾士佛臺嘅The Blind Pig食好野。 入面嘅環境非常舒適,音樂亦會令人好relax。呢度亦有提供酒吧小食同雞尾酒,好適合放工去happy hour.今次order咗牛油果香芒大蝦沙律, 牛油果夠新鮮,芒果好大粒好甜,大蝦係燒過表層而且好有鮮味。另外點咗西班牙香辣蒜片大蝦辣肉腸配多士, 大蝦跟鐵板上而且有成10隻,加埋辣肉腸同特製西班牙蒜片及醬汁做配料,放上多士上面食真係好厚實,食出唔同層次。燒原隻德國咸豬手就用上傳統燒豬手做法配上酸菜,但係鹹豬手比一般大隻而且內裏嘅肉更加嫩滑,外面就超香脆可口。朱古力心太軟為依餐劃上完美句號,心太軟內嘅暖暖流心,絕對係甜品精髓,我好鍾意。 2杯mocktail都係bartender精心炮製之選: Refreshing Piglet (蜜糖柚子、椰子水、青瓜、青檸汁) & Lychee Tea (苿莉茶、荔枝、雲呢嗱糖漿、香茅) 甜甜酸酸襯曬呢餐dinner。

呢間店喺諾士佛臺嘅地舖嚟,本身諗住去另一間都係食西餐,不過去到先發現晏晝兩點鐘先開門🙈咁於是就是但揀咗呢間食間餐廳掛去到一個人都冇,我仲以為佢唔開門😂 後尾終於有人嚟招呼我哋,咁我哋入咗位就揀嘢食啦~lunch set就有一個前菜,主煮同埋一杯嘢飲嘅,甘我地叫咗個沙律同埋一個炸雞做前菜,主菜呢就叫咗個橄欖油露筍炒意粉同埋一個燒春雞(半隻)。我覺得沙律幾足料,同埋佢個黑醋調味都唔錯,酸酸甜甜好開胃。另外個炸雞佢炸得好鬆脆,粉唔多而且唔油👍至於主菜就一般般🙈炒意粉我冇乜特別嘅感覺,味唔濃,有啲油~燒春雞我就略嫌有少少乾心身,同埋中間啲骨邊位嘅肉都係未煮熟,有少少血水🤦我覺得最令我感到唔滿意嘅係 我地想叫菜嘅時候,係完全冇人,喺枱等咗差唔多十五分鐘先有一個侍應斯斯然喺廚房行返出嚟🤦最後兩人埋單大約300蚊🙃

最後兩人埋單大約300蚊🙃
2021-03-24
2021-04-16 17 瀏覽
以前喺中環返工間唔時放工都會去下酒吧同同事吹下水食下飯,自從轉左去工廠區之後,就好少去了🥺難得今次有人約,就緊係開心啦😜一去到門口 , 就見到人頭涌涌,好多人坐露天位,我驚緊冇位之際,原來入面都仲有唔少位~menu除左主食,都有酒吧小食可以叫,同埋d cocktail睇落都好吸引,不過第二日要返工,所以都係叫返d無酒精飲品算✨Cheesy Omni Pork Nachos - 用新豬肉配搭Nachos, 感覺幾新鮮✨招牌豬手脆條 - 送酒一留,有咬口✨巴馬火腿煎雞胸 - 巴馬火腿有驚喜,係脆架!芝士忌廉汁夠濃郁✨香蕉麵包布甸 - 估唔到幾好味,唔會好甜✨蘋果批奶昔 - 味道好特別,唔會好甜✨Lychee Tea - 酸酸甜甜好開胃Staff都好nice, 吹左幾句水😂呢間可以encore

✨招牌豬手脆條 - 送酒一留,有咬口

✨香蕉麵包布甸 - 估唔到幾好味,唔會好甜

✨蘋果批奶昔 - 味道好特別,唔會好甜

✨Lychee Tea - 酸酸甜甜好開胃

Staff都好nice, 吹左幾句水😂呢間可以encore
Cheesy Omni Pork Nachos
豬手脆條
Cheesy Omni Pork Nachos
豬手脆條
招牌豬手脆條、甜辣醬 ($128)份豬手切到啱啱好一啖嘅大細,食落十分方便又不失儀態👏🏻另外豬手食落外脆內嫩,調味粉味道十分香,就算唔加甜辣醬都好後味😋新豬肉肉醬意粉 ($148)肉醬食落同真嘅肉冇咩分別,十分美味!而且個番茄醬帶有點點嘅酸味,所以就算好多肉醬都唔會覺得太膩🥰慢煮豬小腿(連骨)、芝士玉米蓉($180)由於用左慢煮嘅烹調方法,所以成塊肉係超嫩,唔好睇佢成大舊肉唔知點食好,佢嫩到用刀切一切d肉就分開曬😆而且切嘅時候d香氣會撲面而來,未食就流曬口水😍雖然肉質鮮嫩,但少少失望係d肉有d騷味,未必人人接受到😢香蕉麵包布甸、拖肥醬、雲呢拿雪糕($78)甜品嘅擺盤十分吸引,而且可以一次過試唔同款式嘅甜品,又有雪糕又有布甸😍麵包布甸食落十分鬆軟,帶有點點的甜味及香蕉味十分濃郁😋Strawberry Cobbler ($88)呢杯cocktail飲落甜甜地好易入口,而且有淡淡紅酒味🤩
招牌豬手脆條、甜辣醬 ($128)

新豬肉肉醬意粉 ($148)

慢煮豬小腿(連骨)、芝士玉米蓉($180)

香蕉麵包布甸、拖肥醬、雲呢拿雪糕($78)

Strawberry Cobbler ($88)
呢杯cocktail飲落甜甜地好易入口,而且有淡淡紅酒味🤩

2021-04-12 17 瀏覽
黎得諾士佛台,梗係搵間有氣氛嘅餐廳酒吧食吓小食 嘆下雞尾酒 邊傾邊食。呢間餐廳有室內室外座位任揀,好有氣氛,傾吓講吓坐得好舒服。因為揸車所以今日就冇嗌有酒精嘅飲品, 叫左 mocktail. 呢杯好清新,好重芒果味,唔會太甜。炸脆脆豬條外脆內軟,唔會好油膩,用嚟送洒傾偈一流。Classic Caesar salad 🥗 with smoked salmon. 羅馬生菜新鮮爽脆,醬汁香濃,最欣賞上面嘅麵包脆脆同埋煙肉粒粒。呢度牛扒都也很不錯, 5 成, 你邊仲係少少粉紅色,有牛味有油脂味。

呢間餐廳有室內室外座位任揀,好有氣氛,傾吓講吓坐得好舒服。

炸脆脆豬條
外脆內軟,唔會好油膩,用嚟送洒傾偈一流。

周末下午catch up with friends😬朋友帶我來尖沙咀諾士佛台的「The Blind Pig」聚一下~呢道環境好Chill~可以選擇坐室內或者戶外bar枱我地揀咗室內座位~幾個朋友gossip下😍可以hea耐dThe blind pig有供應酒吧小食同埋雞尾酒女生圍埋傾心事最啱🎀Cheddar Cheese Stick $98拉開芝士條會見到流心的車打芝士比較少食到車打芝士裝成的芝士條原來都可以拉絲🤩外脆內軟 鹹香味突出Cheesy Omnipork Nachos $148呢個係Green Menu 入面的菜式一上枱真係好Surprise🤣碟Nachos好大碟呀!Green Menu即係全素食🌱所以除咗有新豬肉之外車打芝士亦係純素~香脆可口嘅墨西哥脆片沾上牛油果莎莎醬感覺酸辣開胃 好岩送酒👍🏻Classic Patty Melt $160賣相非常吸引~和牛烤至五成熟 好juicy 再用兩片車打芝士夾著見到車打芝士微溶已經流哂口水🤤麵包整片都烤至香脆雖然整體感覺有點油膩但可以食d酸瓜中和返👍🏻Death by Chocolate $88焗好就即刻上枱的心太軟😍甜品真係女生的
周末下午catch up with friends😬

外脆內軟 鹹香味突出

Cheesy Omnipork Nachos $148
呢個係Green Menu 入面的菜式
一上枱真係好Surprise🤣
碟Nachos好大碟呀!
Green Menu即係全素食🌱
所以除咗有新豬肉之外
車打芝士亦係純素~
香脆可口嘅墨西哥脆片沾上牛油果莎莎醬

雖然整體感覺有點油膩
但可以食d酸瓜中和返👍🏻

Death by Chocolate $88
焗好就即刻上枱的心太軟😍
甜品真係女生的至愛!
擺盤好靚 已經令我心花怒放🌸
未切開已經聞到好香朱古力味