2005-01-09
前晚同屋企人去食,等位等0左好耐....佢地冇一個system去幫d客攞位,完全靠你搵中張枱去等位,所以有可能遲來先搵到位,到0左好耐都冇位我地等一張2個人食0野0既圓枱,等0左極耐...0個一男一女見有人等,就食到極慢...慢到我開始有微言,佢地就更慢...個伙計見唔對路,即刻叫我地先坐0係大枱食住先,一坐底,0個2個人就走....唔知咩人咩心態...好在個伙計好人,叫我地坐番過去.我地叫0左炸生蠔,20蚊隻,一人一隻,一個墨魚汁吊桶,同菠蘿咕嚕肉,再叫0左支唔知咩0既啤酒同一人一碗粥.菜上得好快,先上炸生蠔,生蠔極大隻,20蚊隻係好抵食,脆醬都炸得好鬆脆,係油0左少少,不過尚可接受.隻蠔實在太新鮮好食,所以唔洗點咩汁都食到好甜0既蠔味~墨魚汁吊桶都好食,食到個個的咀同牙都黑哂~吊桶唔韌,好香蒜頭味,底加0左d麵,一齊食冇咁滯.個咕嚕肉就一般,脆醬唔脆,所以d咕嚕肉冇咁白口鬆脆,不過個汁都算好食.街市檔來說,東寶算好大間,而且上菜快,執枱快,同時亦照顧到客人需要,唔怪得生意滔滔啦~