2016-04-12
上個禮拜睇戲前食左個快飯。今次食咗泰式鹹豬手,同焗海鮮飯。比較鍾意個豬手多啲,豬皮都幾香脆,啲肉又唔太鹹,肉質都好腍,醬汁都幾好味,不過如果個豬手再多啲泰式嘅風味就更好喇。焗海鮮飯,味道ok嘅,不過就太油,青口係幾好食,特別係入面嘅醬料,如果將呢個醬料炒埋落啲飯度就更正。其他海鮮就一般般,有一件炸魷魚,一件炸魚,同一隻大蝦,隻大蝦就麻麻,啲肉好霉,唔好食。由於係快飯,所以都食唔到甜品。呢間係食泰國fusion,menu都幾多選擇嘅,價錢又唔算好貴,有機會都會去多次。不過舖頭唔算好大,所以得90分鐘用餐時限,最後30分鐘佢哋會同你講last order,見咁上下就會送埋張單過嚟,我都明嘅見佢出面排晒隊,但係作為食客點都有啲不是味兒。
由於係快飯,所以都食唔到甜品。