2006-05-26
今晚和女友看周慧敏演唱會,在國際都會搵野食女友很想食日本菜,於是到了梁山泊日本餐廳醫肚.可能演唱會關係,全場差不多已Full House,但帶位小姐很有禮貌地叫我們等1分鐘,因為有張正結賑,等o既時候,女友說口喝,帶位小姐聽到之後好細心地拿了2杯冰水給我們解喝,仲好有禮貌潻,好窩心呢.1分鐘後,她拿起鼓棍打起鼓來,當她帶我們入到餐廳時,每一位侍應廚師用日文向我們打招呼"2奶晒依媽些"感覺好架勢呢!(^_^)我們被安排坐在做串燒前的高椅上,看到做串燒的過程,不得不讚年輕的串燒師傅手勢一流,他不停不停地做Order,但面帶笑容,又介紹我們食牛利和羊扒,久5久又同鐵板師傅和我地講笑,佢地仲一邊做野一邊唱歌添!哈哈哈,好鬼搞笑呢!(^_^)佢個名仲搞笑~~~串燒強人---"小魚"(^_^)之後有位同事叫呀娟小姐的,服務一流,就算我眼見餐廳好似好唔夠人手都好,全場滿晒客人也好,呀娟小姐也面帶笑容,流住汗去serve我地及其他笑人,年紀輕輕,不慌不忙,心若冰清,處變不驚!難得難得!(*^_^*)(*^_^*)(*^_^*)P.S.寫這篇食評之前,見到下低有好多人寫到您地好差,但係我和女友覺得冇理由
女友很想食日本菜,於是到了梁山泊日本餐廳醫肚.
P.S.寫這篇食評之前,見到下低有好多人寫到您地好差,但係我和女友覺得冇理由咁差丫!但下面D人寫多數係個男經理有問題o者,點解好似抹殺其他同事o既努力丫!!今晚我地所見的其他同事都好努力工作丫,禮貌也不錯啦!相反,人手不足便真係要諗諗佢!如果人手足夠會可以做得更好.總之,我和女友真的真的好滿意呢!我地比95分呢!
P.S.S.希望串燒強人---"小魚",好鬼搞笑o既鐵板師傅(Sorry唔知您叫乜名,下次再泥問您下),同埋講野溫柔有禮靚靚的"呀娟小姐"繼續再比心機,下次再帶多D朋友泥試多次先至得!!!後會有期!!!加油呀!!!支持您地呀!!!