2022-11-15
早排經過旺角,就見到依間好特色嘅紫色外牆《吃扒》,第一感覺比我以為係食高級西餐,點知睇個menu就發現我估錯晒,原來佢哋係提供平民扒餐。身為肉食獸嘅我諗都唔使諗就入咗去。餐廳內昏暗橙黃色嘅燈光配以水晶吊燈,估唔到食扒都可以咁浪漫。首先會送上熱辣辣嘅餐包同埋是日餐湯,餐包係港式,切開塗上牛油,食落都幾鬆軟。餐湯就可以揀中湯或者西湯,中湯就係豬骨湯而西湯就係羅宋湯。吃扒什扒 +熱熔芝士首先店員會燒熱芝士,然後喺你面前倒上拉絲狀嘅芝士,強烈推介,充滿視覺效果。另外依款套餐肉食獸就啱哂,有煎蛋、豬扒、牛扒、雞扒、煙肉同埋腸仔。醬汁方面就可以揀洋蔥汁、蒜蓉汁、燒汁等等。豬扒煎到好香脆、雞扒就比較多肉汁而牛扒就肉味好濃,每一款都各有特色。熱熔芝士紐西蘭牛柳依款已經有熱熔芝士,唔使再另外加錢。紐西蘭牛柳好厚,但係切開係滿滿嘅肉汁,牛肉味極濃,估唔到厚切但係肉質仲係軟腍。飲品方面,都會提供港式嘅懷舊飲品。我就叫咗雪糕菠蘿冰同埋黑牛。兩款都有雪糕喺上邊,為依個晚餐畫上完美句號。人均200左右晚餐如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!
吃扒什扒 +熱熔芝士
熱熔芝士紐西蘭牛柳
人均200左右晚餐
如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!