2012-08-24 57 瀏覽
周六在荃灣商場行來行去,竟然俾我發現當年牛頭角下村的真好味在這兒開店﹗入鋪小店,座位十來個,在門外賣鹵味的依然係老闆娘,仍然是那些年的鹵味車,真係無理由唔入來幫趁﹗猶記得當年一個星期總有一兩天會走到牛下買公仔書,幫趁的就是老闆娘的書報店,每次買完都總忍不住整番串大墨魚及紅腸。也明知老闆娘不記得我,但我也忍不住同佢打聲招呼,說到以前買公仔書的往事,哈﹗老闆娘話而家做報攤十開九死,當然人人上網睇仲有幾多真係會買雜誌報紙?仲記得牛下拆的時候,老闆娘派過咭卡話會東山再起,估不到已搬到荃灣商場入鋪﹗在Facebook發表相片,好多朋友都話好想再去試,我當然樂於為大家提供地址啦﹗大墨魚依舊彈牙好吃,加上甜醬辣醬,入口有著是那些年的感動﹗老闆娘加油啊﹗有機會再到荃灣一定再來幫趁﹗你記得我的﹗

四十年的鹵年號

那些年牛下的墨魚紅腸
大墨魚依舊彈牙好吃,加上甜醬辣醬,入口有著是那些年的感動﹗

老闆娘加油啊﹗有機會再到荃灣一定再來幫趁﹗你記得我的﹗
那些年牛下的墨魚紅腸