2019-05-21 19 瀏覽
一班朋友聚會食飯是最苦腦的問題,又要約齊人,又要就各人口味,好彩今次有朋友介紹去旺角食呢間(成都老碼頭火鍋)就腳之餘,可以邊食邊等,加上我們都喜歡食辣的,一定適合到他們的口味,😏講到咁,當然要試一試啦!一入到去環境都好濶落,裝修亦好古色古香!我們點了鴛鴦湯底,一邊是花膠雞湯,服務員先叫我們品嚐一下湯的味道,湯料十足,果然入味又濃郁,另一邊就係麻辣湯底,同樣出息👍🏻👍🏻牛肉方面,我點了澳洲雪花肥牛$158(1份),脂肪分佈均勻,肉味比較重,烚一烚即食已經好嫰滑😋老友鬼鬼 $58(半份四件)一放入鍋,油炸鬼立刻吸收哂花膠湯的精華,墨魚爽口,再加上蟹子,再多一份爽口的層次!😋😋無骨鮮鴨掌 $48(半份)第一次食到鴨掌可以無骨的,進食非常方便,而且煮熟後更入味,又爽口!杞子龍眼菊花蜜$68比較偏甜,所以解辣一流,而且好足料,每一啖都充滿龍眼和菊花的味道,食麻辣火鍋飲一流,飲完喉嚨好舒服😌!

一入到去環境都好濶落,裝修亦好古色古香!

老友鬼鬼 $58(半份四件)

無骨鮮鴨掌 $48(半份)
第一次食到鴨掌可以無骨的,
進食非常方便,而且煮熟後更入味,又爽口!

杞子龍眼菊花蜜$68