2016-07-01
呢幾日係幾個網站度都見到有關呢間鋪既介紹,我同朋友就去試下喇。呢間鋪位於灣仔的一條小巷度,平日行過基本上都唔會發現呢間鋪,所以係幾隱蔽。成間鋪好有格調,以交換明信片和代郵分享為主題,有代寄明信片服務。由於開業只有一個月左右所以好新淨 。而且環境幾安靜,適合約朋友去傾下計 。但係間鋪蚊患問題幾嚴重,即使睇到間鋪有安裝滅蚊器,但顯然成效不大,進食既時侯會有蚊同飛蟻飛黎飛去,確實幾影響食慾。野食方面就嗌左all day breakfast、鮮茄肉醬意粉同芝士白汁煙肉意粉。野飲方面就有鮮奶香芋、鮮奶抹茶同波希米亞。整體食物外觀係吸引,但味道就一般。首先比較好味既係all day breakfast。有煙三文魚、沙律菜、茄汁豆、煙肉、黑松露炒蛋、香草腸等, 組合豐富,係可以一戰。但鮮茄肉醬意粉既味道就太酸。而鮮茄肉醬意粉同芝士白汁煙肉意粉既意粉都好碎。至於野飲方面,鮮奶香芋同鮮奶抹茶既奶味過濃,基本上係飲唔到香芋或抹茶味道。所以整體味道一般喇p.s.注意番~ 呢間鋪有條比較特別既rules~就係如果想拎碟, 每一隻碟收hkd $10清潔費。我就認為呢個收費唔合理。如果係幾個朋友鍾意嗌幾樣野食再s
p.s.注意番~ 呢間鋪有條比較特別既rules~就係如果想拎碟, 每一隻碟收hkd $10清潔費。我就認為呢個收費唔合理。如果係幾個朋友鍾意嗌幾樣野食再share 呢間就唔岩你了,因為真係好唔方便。
同埋覺得某D店員係無咩禮貌。
但值得一讚係可以網上訂位,而如果有更改都好方便容易,但暫時間cafe人流唔算多所以直接walkin都ok。