2019-05-19
因為在網上睇到某utuber推介又有7:00前離席優惠等,所以決心去try。首先入去,職員都係有禮貌的,而且好主動問要上d咩肉類。我地選左第三款既美國牛頸脊肉。湯底係某utuber推介既花膠湯同蕃茄湯底。首先個花膠湯底係有兩三小塊既花膠,不過無上網講到話好濃,個人感覺好淡。like facebook話送時令海鮮、燕窩甜品仼食 ,海鮮係兩個帶子,燕窩就,揾哂全場都5見有。無燕窩,不過就有桃膠海底椰??好飲,只係無名牌放係側邊,有其他茶式既名,所以5打開蓋都5知有呢個野食。全場最好味就係呢個,添左好幾碗。總括泥講,火鍋配料一般無咩特別,湯底都係,除左桃膠個糖水之外,基本上無特別。牛頸脊肉就放得入口,5會話好難咬爛,亦5係好cheap個d肉,不過對牛無研究,咬得爛,吞得到就ok了