2021-08-04
韓牛牧場 (銅鑼灣)今日同朋友去銅鑼灣食飯,永光中心多嘢食又離地鐵近,最後揀咗韓牛牧場食韓牛放題。我地揀咗世子牛盛120分鐘套餐放題。$298一位。入到去之後店員就會自動幫你落頭盤同定量既野食,其他可以用qr code 自己order。不過頭盤份量都幾多,之後都order左好少野食都已經飽。。一開始會有每人一件既羊架,店員會教你大概燒幾耐,羊架本身有味所以唔使再點其他醬都好好食。肉質算係幾軟,唔會太肥。然後就有6色刺身拼盤,三文魚同帶子都幾好食,不過帶子就冇得再叫。再嚟就係4合海鮮拼盤,有蝦,青口,硯,墨魚呢啲,硯都幾甜幾好食。。仲有每人一件手作刺身韓牛壽司同韓國醬油蝦,我地都覺得韓牛壽司個口感幾特別同都好食,我就第一次食韓國醬油蝦,味道特別但我就唔係太鐘意。。未叫肉之前會有一份四格既韓牛拼盤,都係可以食完再order既。牛肉大部份都幾好食。仲有雞肉同豬肉可以叫。選擇都唔少。。主食方面我地就冇點食,外面仲有沙律同冷盤可以自己拎。最後就有雪糕同水果食。雪糕都有唔同既韓國雪糕可以揀,水果就有橙、西瓜同哈蜜瓜。食物選擇方面都算幾多,而且質素都唔差,整體都幾滿意。📍銅鑼灣登龍街28號永光中心3
。
食物選擇方面都算幾多,而且質素都唔差,整體都幾滿意。
📍銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓