2023-06-04
一鍋堂 - 旺角瓊華中心今日放假同男朋友去旺角行街 Lunch嚟咗瓊華搵野食 貪佢有唔同餐廳選擇 我哋去咗6/F既一鍋堂食任食火鍋我哋被安排坐咗喺卡位 座位舒適 叫咗最高價位嘅C餐 湯底揀咗新出嘅番茄麻辣湯 蕃茄味其實唔算太出 但係麻辣就都算夠麻 湯底料仲有鴨血添 而呢個餐淨係牛肉部位都有最少五六種 包括澳洲和牛肩/封門柳/牛肩脊/安格斯牛肉/牛脊肉/牛板腱 仲有新推出嘅花雕浸牛肉等等 整體肉質食落真係都嫩滑唔會柴口 另外我哋仲叫咗手打墨魚丸/醬爆牛丸/魚皮餃/韭菜餃/萵筍/粟米/金菇等等嘅食物 手打墨魚丸爽口彈牙 醬爆牛丸同樣彈牙而且爆汁 另外出面有沙律吧包括咗好多唔同種類嘅前菜沙律 我試咗蝦米四季豆同涼拌菠菜 味道都唔錯 另外自助吧亦有好多唔同嘅麵類(包括出前一丁)/丸類/魚皮響鈴 雪櫃亦有一兜兜自助拎嘅蔬菜 而飲品櫃選擇都好多 除咗有自製嘅支裝茶類之外 亦有唔同嘅罐裝包裝飲品 聽店員講除咗放題之外當日雪糕口味係海鹽焦糖味 味道都幾特別 其實6月頭開始會做埋定食 我去當日就係啱啱試運初期 定食價錢平好多 一百蚊有找 但係就同樣可以享用出面自助區(餐前涼菜/熱食/飲品/火鍋配料)嘅
我哋被安排坐咗喺卡位 座位舒適 叫咗最高價位嘅C餐
當日雪糕口味係海鹽焦糖味 味道都幾特別 其實6月頭開始會做埋定食 我去當日就係啱啱試運初期 定食價錢平好多 一百蚊有找 但係就同樣可以享用出面自助區(餐前涼菜/熱食/飲品/火鍋配料)嘅野 如果食量唔多嘅其實食定食就仲抵食
#相機食先 #手機食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食 #美食 #一鍋堂 #旺角瓊華中心 #火鍋任食 #澳洲和牛