2021-12-06 808 瀏覽
之前食過一次自助午餐個人覺得呢間係走性價比路線,自己細食食得唔多,無乜意欲encore。不過今次package包埋就比第二次機會順便補打卡。再訪發現雖然仲係多國菜主題,菜式都有更新下,今次比上次啱口味,好多款我都有興趣試下,不至於簡唔到食乜🤣-Cold cut選擇多,ham都有幾款,仲有煙三文魚同比較少見嘅煙鯖魚。呢間啲parma ham唔肥同埋薄切幾唔錯,不過長期都缺貨要問先切番啲出嚟,好快又唔見曬🙉-海鮮類得生蠔好食,睇人龍就知,成個海鮮區只有生蠔係長期需要排隊攞。是日供應紐西蘭生蠔,鮮味較海水味突出,幾啱男朋友口味,來回拎左好多轉🙊難得自助午餐都有生蠔而且質素唔錯,算係回本位之一。其他海鮮就上次已經試過大部份都麻麻哋,今次啲蟹仲細隻到好似喺貧民窟爬出嚟🤣-串燒、天婦羅、刺身、燒味、熱葷,大部份都係正正常常不過不失,中湯唔錯。-自助餐指定動作燒牛扒用左新西蘭肉眼,唔韌都唔算嫩,但係比較乾身入口冇肉汁,試左兩塊都係咁直接放棄🙉燒豬腩肉有同樣問題⋯比較乾柴,不過塊皮就好脆。羊脾好羶好羶好羶…☠️-飲品如果唔揀正常檸茶檸水,是日供應檸檬梳打/西柚梳打。檸檬梳打酸味重,好檸檬😂感覺唔錯,少可
燒豬腩肉有同樣問題⋯比較乾柴,不過塊皮就好脆。
羊脾好羶好羶好羶…☠️
飲品如果唔揀正常檸茶檸水,是日供應檸檬梳打/西柚梳打。檸檬梳打酸味重,好檸檬😂感覺唔錯,少可酸野我都比LIKE😂呢杯真心幾啱口味✨
甜品選擇都算多但係款式普通,味道都普通。
今次有平時早餐先有嘅雞蛋仔,味道唔錯嘅不過口感偏實。雪糕係movenpick有8隻味簡,少可選擇咁多呢😆
總結:環境幾好坐得都算舒服,收碟速度快,食物種類選擇多。二訪感覺食物質素有進步,不過都係維持原判,太普通唔會特別推。(鍾意食生蠔另計😂)