2009-10-22 18 瀏覽
同朋友補祝生日,不知道食什麼菜好,就試下食素食,因為之前睇過食評既介紹都唔錯,所有就來試一試。整個場入到去好舒服,燈光柔和、裝修都唔錯架。當晚不是初一、十五,所以現場所見的就唔係太多人,朋友聚舊、食飯,的確係一個唔錯既選擇。粟米粥: 味道都可以,粟米好甜,友人超鍾意食小龍包:好一般,真既小龍包好食好多,可能係因為沒有真正肉汁既緣故豆腐餃子:賣相好靚,應該係全晚最功夫既一道菜,真的好清淡,不過總是覺得入面既菜有青既味道三鮮卷:最喜愛的一道菜,不會好油膩。外層係一層麵飽,中間有蛋白皮入面包住三鮮,味道剛剛好,下次一定會再食(好似有甜酸汁跟埋)蜜汁脆鱔:其實我倆都好飽,不過在網上看到很多人說這個好食,所以心思思叫咗一個。這道菜一定要熱食才好,因為耐咗,會變我好硬,友人覺得太甜,不是很好,又或者因為飽既關係啦,所以都覺得好一般。這間素食真的不錯,如果下次食素食的話,會再返來。這間其實之前都有同一個素食朋友去過銅鑼灣黃金廣場大自然素食,個人認為有點兒貴,可能佢係新派形式啦,有魚生、壽司咁,不過我自己都係喜歡全統既食物。現在的素食,不論外型,味道,真係模仿到同真的一樣,真犀利以上消費合共:港幣35

粟米粥: 味道都可以,粟米好甜,友人超鍾意食

以上消費合共:港幣350
2009-09-09