朋友帶我去公司附近嘅呢間韓式扒房晚飯,餐廳將韓式燒肉文化同扒房融為一體,令整體格局提升,有大量卡位位置,有氣派又坐得舒適,有多款酒精飲品供選擇,適合節日慶祝或商務飯局。兩個人想試多啲款式,所以決定揀廚師發板 🥩 Steak Omakase Selected Cuts($720 位,兩位起)🥗🦐 頭盤先嚟季節沙律同醬油盛合,上菜速度快,有多款韓式前菜、沙律、醬油蝦及帶子,賣相精緻、排場十足,望到已經食指大動。每款前菜都正宗脆口,可以無限添加,大蝦帶子大大隻軟滑鮮嫩,醬汁鹹香帶鮮味。🥩🍖食完前菜就上燒肉,跟餐有牛小排、五花肉、豬梅肉、肉眼,用砧板上擺盤用心,店員服務貼心,不時主動提出代燒服務。我哋要求肉眼扒要五成熟,燒爐火喉十足,生熟度控制得剛好,熟成牛牛味香濃,入口即溶;其他三款肉類用料上乘,呢個爐可以完美保留肉汁,簡單落鹽調味已經食到原汁原味嘅滋味。🐙八爪魚飯八爪魚飯賣相一樣咁精緻,配埋微辣惹味嘅醬汁,啖啖鮮味,食唔停口。🍨最後以一道特色甜品- 米酒Tiramisu 作結,口感順滑,簡單美味。💁🏻‍♀️整體用餐體驗非常滿意,環境、服務同食物質素一樣高,適合詳談嘅好地方。

($720 位,兩位起)

🐙八爪魚飯