2016-03-22
剛剛早上要係西九龍中心買野, 每次一去完呢度, 就想去附近食混亂拉面.混亂之前食過2次, 其實呢個風格並非我所愛, 但去到深水埗又不期然行左入去食返碗.坐低點面, 都係選返基本口味, 加糖心蛋但無加芝士. 芽菜要2倍.坐低時, 旁邊是一位老人家, 於點面後, 服務員有幫老人家捧面放枱面. 服務反應快及細心. 讚.點了混亂玉子拉面, 本來想點粗面但誤選了中粗面, fine, 我粗中幼通殺. 面條彈性可以.湯底濃厚度感覺比之前光顧時有調整, 可能是怕太濃厚嚇怕女仕.(其實見到細粒方形的豬背脂都係嚇親) 但感覺蒜味略壓過豬骨湯底, 濃厚粗豪風格湯底我比60-70分. 配料上一如以往份量十足. 整體有70分左右水平. (餐牌上有限定雞聖人拉面, 炸雞面上有加醬料, 雖然配搭比較新奇, 但下次會一試.)