2018-11-28
星期六一家大細嚟青衣城行街順便睇下新落城既2期係點樣🙈老豆話想食中式野所以就嚟試呢間大型中菜店都等左一輪位先入得 坐底左緊係不斷點野食醫肚!首先係蔥花皮蛋豆腐 認真要讚下師傅刀功 每塊豆腐厚薄度都均稱 食落係好濃大豆味 啲皮蛋碎粒都入哂味👍🏻推介!四川夫妻肺片 真心講係幾辣😂但好爽口 做前菜係幾開胃👍🏻肉碎炒四季豆 味道係好食!不過啲豆就乾身左dd 如果多返啲水份就完美重慶紅油鮮蝦抄手 平時我係抄手王嚟😂好中意食呢味菜 佢每粒抄手個餡都夠哂大粒足料 只係少少美中不足係個皮有少少un 老人家就比較難咬d重頭劇係蟹粉小籠包 見到啲色已經好治癒 咬開有濃濃蟹黃汁 蟹既味道由皮散發到個餡度👍🏻我一口氣食感3個個人嚟講幾滿意呢個上海炒飯👍🏻真係食到鍋氣 好香 每一粒米都係有味 唔會話炒到啲飯粒好唔平均 值得講係呢度每樣菜式都感受到師傅用心擺設 基本上同菜單圖片差不多😂甜品嗌左呢個宮廷爐打滾 覺得個名幾得意 無諗過原來係好似糯米麻糯既口感 好in in un un🤭陪埋裏面既紅豆餡同出面黃豆粉 整體幾match
順便睇下新落城既2期係點樣🙈
老豆話想食中式野所以就嚟試呢間大型中菜店
都等左一輪位先入得
坐底左緊係不斷點野食醫肚!
四川夫妻肺片 真心講係幾辣😂但好爽口 做前菜係幾開胃👍🏻