2024-05-23
帶住小朋友打邊爐,我一定揀食椰子雞煲,感覺天然健康、無添加🫶🏻不過,香港嘅選擇真係得好少。依家有間勁出名既過江龍——四季椰林海南椰子雞🌴五月廿五號就正式喺香港開業啦‼️講返個椰子雞,真係真材實料💪🏻 湯底係四個即開椰子汁❌唔加一滴水❌未落雞之前飲咗啖椰子湯,真係超級清甜,感覺好養顏健康😝而隻雞都好貨真價實,用山林放養既海南文昌雞🐓因為真係放養嘅關係,唔會有太油膩嘅感覺,肉質結實鮮甜。食既時候配埋帶甜既鼓油,椰味同雞嘅鮮味都好突出😜😜除咗主角,椰子雞周邊既配角都好出色🥰前菜「海南」香辣文昌雞胗,辛辣又好有咬口,食住等煮雞嗰五分鐘,好享受😋另外大推中山脆皖魚片,58蚊一大盤,啲魚切到好薄,淥13秒就食得!魚片肉質爽脆,有驚喜!嫌唔夠「椰」,記住叫埋100% 天然椰子水,清甜又滋潤。個樽勁可愛,揹住成個童軍咁🤣要免費食雞既記住早啲去啦,應該好爆!提提你,窗邊個view好正🤫
,淥13秒就食得!魚片肉質爽脆,有驚喜!