2020-01-23
平日好少去到旺角塘尾道呢頭,有日搭車無意之間見到呢度開左間成都老碼頭,呢間過江龍火鍋店喺內地好出名,我就未喺內地試過啦,難得喺香港有得試下,就同朋友嚟試下先。門面已經充滿中國風,店內都裝修得好靚,好有特色。內地下下都用微信,連點餐都唔例外,呢度只要用微信點餐就可以免費獲贈飲品一罐/梳打一渣,唔駛驚唔識用,餐紙上面有晒圖教你點樣點餐。Facebook & ig 俾like👍同打卡仲再送多飲品一罐,同埋呢排新開張期間仲全單88折,超多優惠。我同朋友都唔多食辣,揀咗個平平哋嘅豬骨湯,豬骨味都好濃,而且仲有好多香蔥。不得不介紹呢個老碼頭火鍋秘製香油,佢可以有效將灼熱嘅食物降溫,而且又可以帶到個鮮味出嚟,用佢嚟點嘢食真係一流👍👍!A級五花肉唔算話好肥,唔會食到成口油。叫咗個小食老媽麻辣手撕雞,老媽的辣大家都想像到有幾辣架啦🥵🥵,估唔到真係咁辣,不過其實麻得幾過癮🤪!紅糖糍粑煙煙韌韌,又甜甜哋。蛋餃出面好少見,呢度有就當然要試下新嘢啦。好少打邊爐有得食鵪鶉蛋,呢度難得有得叫,不過膽固醇超高,幸好有個同我一樣鍾意食鵪鶉蛋嘅朋友仔,大家齊齊share食,可以食幾粒過下口癮。😝澳洲雪花肥牛薄切,牛味十足
門面已經充滿中國風,店內都裝修得好靚,好有特色。
A級五花肉唔算話好肥,唔會食到成口油。
紅糖糍粑煙煙韌韌,又甜甜哋。
蛋餃出面好少見,呢度有就當然要試下新嘢啦。
澳洲雪花肥牛薄切,牛味十足,肉質又嫩又滑。
手工黑松露牛丸超彈牙爽口,黑松露味又夠濃。😋