2011-05-11
係團購網買左呢間野既優惠卷 $138 再加一, 去之前已經上左黎OPENRICE睇到好多人話差, 不過買左冇計啦~ 同0的朋友諗應該唔會真係咁差呀. 而且更差既放題都有試過,所以諗住唔會好過份既,呢間野偷工減料到太過份喇 佢地仲話呢個放題原價要$380. 佢地呢個連出面既LUNCH BUFFET 都不如呀...佢地根本就係呃人~~一坐底已經有個女侍應同我地講, "今晚我地係自助形式, 所以你地自己出去拎食物啦~" 不過佢出面只係得8-9種食物款式, 而且仲係一0的好CHEAP既野. 1. 炸雞翼 2. 燒雞翼 3. 燒車厘茄4. 芝士丸5. 餃子6. 雞軟骨7. 墨魚嘴8. 司華力腸9 燒魷魚所有燒物又硬又唔熱, 好明顯係已經放左好耐既喇~飲品 --> 唔凍既冇氣氣水.. 冇其他選擇...坐左成個鍾之後, 我地開始投訴先至有其他野食出黎, 仲要全部都係菜: 1. 牛油焗金菇菜2. 燒煙肉露荀卷-->冇煙肉3, 燒芝士翠玉瓜 --> 冇芝士4. 燒時菜 5. 燒粟米到佢地所講既精選項目 (每人一份): 燒海蝦,燒扇貝,燒生蠔,燒頂級安格斯肥牛粒足足追左5次, 先至
佢地根本就係呃人~~
1. 炸雞翼
6. 雞軟骨
7. 墨魚嘴
8. 司華力腸
9 燒魷魚
所有燒物又硬又唔熱, 好明顯係已經放左好耐既喇~
飲品 --> 唔凍既冇氣氣水.. 冇其他選擇...
1. 牛油焗金菇菜
2. 燒煙肉露荀卷-->冇煙肉
3, 燒芝士翠玉瓜 --> 冇芝士
4. 燒時菜
5. 燒粟米
足足追左5次, 先至拎俾我地. 燒扇貝,燒生蠔都OK,不過燒頂級安格斯肥牛粒就十分差.
之後又係要問佢地拎先有烏冬食......... 份量真係一人份量, 仲可以一口食哂.. 而且烏冬係酸的
以下係佢地廣告講有既野食:
海鮮燒烤: 燒魷魚鬚,燒墨魚咀,燒帶子串
特色焗類: 芝士牛油焗西蘭花,法式焗蒜蓉飽,牛油焗金菇菜,牛油焗雜菇,日式炒野菜
日式炸物: 炸乾杯鹽酥雞,炸日式餃子(5件),炸乾杯鹽場酥雞翼
風味烤肉: 燒羊肉串,燒豬頸肉,燒司華力腸,燒雞中翼 (兩件),燒雞柳串,燒雞軟骨,燒煙肉番茄卷,燒煙肉年糕,免治豬肉棒,薄燒豬扒,燒牛脷,燒台灣香腸,燒煙肉露荀卷,燒京蔥雞柳串,燒芝士丸,燒韓式牛肉串,燒自家製粒粒墨魚棒
素菜燒烤: 燒車里茄,燒蒜蓉聖瓜,燒韭菜,燒娃娃菜,燒芝士翠玉瓜,燒南瓜,燒牛油鮮冬菇,燒雞脾菇,燒大京蔥,燒蒜頭,燒銀杏,燒四季豆,燒薯仔,燒甜菠蘿,燒洋蔥,燒芝士年糕,燒原條粟米,燒日式麵醬茄子,燒毛茄,秘汁燒豆腐,燒煙肉鵪春蛋,燒日本青椒仔,燒時菜
烏冬 / 拉麵: 日本稻庭熱湯烏冬,日本稻庭冷烏冬,涼拌麻醬拉麵
特式涼拌: 涼拌麻醬番茄,涼拌辣味青瓜,蟹子蜜糖芥辣沙律,三色沙律
呢間野實在太過份喇, 真係好似以下食評所講 " 無咁大個頭, 咪帶咁大頂帽"