餐廳: 阿甘蝦餐廳
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2020-05-19 339 瀏覽
今日同女朋友一齊攞咗假,見天氣幾好,所以就決定上去山頂行吓,食個午餐。山頂選擇唔多,淨係記得之前同同事嚟過阿甘蝦食晚飯,個景望出去應該幾正,但上次勁大霧國王的新意咁。今次日頭上去就好好多,風和日麗,個景正呀。我哋叫咗三樣嘢食,全部味道都普普通通,價錢其實喺山頂來説,唔算貴。食物純粹係西餐,無咩特別,真心食完都無乜邊樣推介。阿甘美國拼盤($198),食物種類都幾多,包括墨西哥脆片、炸蝦、炸魷魚、辣雞塊等。賣相同份量都唔錯。焗鮮蝦芝士通粉($88),係呢個純粹因為女朋友想食芝士,芝士來講唔夠惹味。最後就係阿甘凍蝦杯($98),蝦肉有8隻,唔算大隻,鮮味一般,係個house sauce辣辣地幾過癮。結論就係佢係一間適合打卡嘅遊客餐廳,環境真心靚嘅,但如果想食美食,就可能稍移玉步,落返山再搵搵咯😜。