2025-06-22 450 瀏覽
人氣抵食川菜國內人氣好勁嘅重慶菜品牌遇見小麵,由上年開到嚟香港,依家香港嘅商場都食到喇。上年已經食過其它分店。今次荃灣荃新天地分店我好鍾意,因為佢店面好大,樓底好高好開揚,雖然枱與枱之間都幾近,不過都可接受。同朋友食飯傾偈嚟呢度感覺比較舒服唔焗促。餐牌都幾多選擇。下午茶餐真係好抵食。有炸雞,麵和飲品。今次同朋友叫咗2個套餐。紅碗碗雜麵,招牌菜當然要試試。麵上面好多配料,炸碗豆,花生,好多榨菜同肉醬,同麵和麻辣油撈埋一齊食,辣得好惹味😋。揀咗微辣,都會愈食愈辣。麵好彈牙,吸哂辣汁好正。麵嘅份量都好多。愈食愈過癮。川味酸菜牛肉麵麵質感似上海麵,份量都算多。牛肉味道正常。小酸辣。袐製脆皮半隻雞呢個大推必食😍😋上枱都幾有份量。皮燒得好香脆,味道調得很惹味。啖啖肉好正。羊肉串一份(3串)好重孜然味道,好濃好惹味。食完一口再一口。喜歡食串燒人士嘅至愛。我同友人都叫咗檸檬茶,唯獨茶唔係煲嘅茶底,有啲美中不足。
人氣抵食川菜

餐牌都幾多選擇。下午茶餐真係好抵食。有炸雞,麵和飲品。

今次同朋友叫咗2個套餐。

川味酸菜牛肉麵
麵質感似上海麵,份量都算多。
牛肉味道正常。小酸辣。

袐製脆皮半隻雞

羊肉串一份(3串)

我同友人都叫咗檸檬茶,唯獨茶唔係煲嘅茶底,有啲美中不足。