喺彌敦道一直向尖沙咀行, 唸住揾間Cafe食個下午茶先返工, 經過逸東酒店見到新開FoodHall, 好有懷舊餐室feel, 可能唔係太多人知, 好易揾位, SSOJA TOAST個menu好吸引呢🤩. 下午茶任何食物都可以半價優惠飲品👍🏻. >韓式漢堡扒拉絲多士 (HKD48)一件Toast份量勁多🥪, 有刀叉切半開心share, 重量級嘅流心mozzarella芝士唔只拉絲咁簡單, 係有厚度嘅拉絲, 而四四方方嘅漢堡扒牛肉味好香濃, 夾菜絲埋啲醬, 啖啖勁juicy, 佢仲有一樣好多餐廳都未必做嘅step, 就係將每一面麵包搽牛油再煎香脆, 由外而內都足料夠哂心思.>薯餅 (HKD14)剛剛炸起嘅薯餅好好食呀, 話說我自從無食過M記啲淋薯餅之後都好耐無食過, 仲係比超市買嘅size大塊d添.>韓式炸雞•原味 (HKD48/S)原味🌶, 芝士味, BBQ味....why not... 嗜辣嘅我地就go for有隻辣椒🌶️嘅原味: 每件炸雞都有滿滿韓式辣醬, 條條mini年糕又辣又煙韌, 抵食👍🏻.>柚子青檸話梅 (HKD32/ 下午茶半價HKD16)天氣

韓式漢堡扒拉絲多士 (HKD48)
韓式漢堡扒拉絲多士

薯餅 (HKD14)
薯餅

韓式炸雞•原味 (HKD48/S)
韓式炸雞•原味

柚子青檸話梅 (HKD32/ 下午茶半價HKD16)
柚子青檸話梅

天氣咁熱梗係要來個青檸梳打爽一爽, 尤其配咁好味嘅野食, 杯底有好多柚子呀, 可惜飲筒幼左啲吸唔到(係環保♻️紙飲筒👍🏻). 話梅味道唔係太突出, 勝在非常大杯同埋大量柚子勁refreshing.

2019-07-26
韓式漢堡扒拉絲多士