2024-02-27
趁住週末同老公到訪位於灣仔既韓式燒肉店貊炙享受一餐韓牛盛宴✨韓牛精割品味體驗 TASTE OF HANWOO BUTCHERY於星期六日晚市供應,選用韓國空運到港1++韓牛,一次過可以試到不同稀少部位;師傅仲會係客人席前表演切割牛肉,可以好好欣賞師傅刀功!🔸韓國酒店員首先會拎三款韓國酒比客人選擇,我既燒酒首爾之夜酒精濃度較高而果香濃郁,老公既maekkoli紅猴就口感濃稠帶酸味🔸韓式前菜可以無限添加既前菜有不同款式,其中最鍾意蘿蔔泡菜同菠菜🔸燒烤師傅將5款不同韓牛稀有部位推到客人枱旁即席切割後,每一款都由店員負責燒烤烹調,詳細解釋部位特質,食客入口既每一片都係最佳狀態✨板腱肉:濃厚風味,肉質帶嚼勁翼板肉:肉質軟腍,牛肉香較濃郁沙巴當:超靚霜降油花,油脂及肉香非常平衡肩胛里肌:油脂比例適中特級牛小排:肉質軟嫩口感好好🔸醬油帶子及八爪魚兩款海鮮都醃得入味,鹹香配合食材鮮味好好食!🔸韓牛脂飯熱鍋上枱,牛脂香滲入飯粒,完美配合生雞蛋同韓牛,仲有最愛既飯焦🤤🔸蜂蜜雪糕奶香重既綿滑雪糕配合蜜糖甜味好夾
🔸韓國酒
🔸韓式前菜
可以無限添加既前菜有不同款式,其中最鍾意蘿蔔泡菜同菠菜
翼板肉:肉質軟腍,牛肉香較濃郁
沙巴當:超靚霜降油花,油脂及肉香非常平衡
肩胛里肌:油脂比例適中
特級牛小排:肉質軟嫩口感好好
🔸醬油帶子及八爪魚
兩款海鮮都醃得入味,鹹香配合食材鮮味好好食!
🔸韓牛脂飯
🔸蜂蜜雪糕