2019-02-03 50 瀏覽
餐廳係中海日升中心地下,呢區餐廳林立,行到盡頭就係板上。呢間餐廳都真係好大,第一秒以為係food court,而且座位好闊落又多位。我去嘅時候係禮拜日lunch time,都唔需要等位,週末食飯時間去一般都有位坐。空間大仲有個好處,就係人多都唔會嘈,係呢頭行完可以同朋友坐低傾計食嘢,而且仲有wifi,又冇時限任坐,只需要買d 小食、飲品,就坐一日傾一日都得。佢地咩類型食物都有,日式料理、pizza、burger、飯、麵、小食、啤酒飲品咩都有,而且平貴選擇都有,大概50蚊度就有一個飯加飲品。我見鰻魚飯大大條鰻魚都係$85,跟餐有飲品,加$8轉左蕎麥麵。鰻魚好大塊而且都幾厚,口感有d似黃鱔肉,同係日本餐廳食嘅鰻魚口感有d 唔同,佢嘅肉質比較有彈性紮實d,而且冇乜骨,加上鰻魚汁,都幾好味,唔會腥。不過鰻魚微溫,可以熱d 就好啦。蕎麥麵配有凍湯汁,撈埋食的確幾清涼,味道都係ok 嘅。玫瑰花茶嘅茶包都幾靚,飲落淡淡玫瑰花香加比較濃郁茶味,幾解膩。呢間餐廳裝修其實唔錯,幾舒服,仲可以任坐,夠曬大週末都唔怕冇味,又唔會俾人趕,可以坐低休息下傾下計。
餐廳係中海日升中心地下,呢區餐廳林立,行到盡頭就係板上。

蕎麥麵配有凍湯汁,撈埋食的確幾清涼,味道都係ok 嘅。

2019-02-03