2020-09-14
灣仔呢間分店之前晚飯試過佢既shake shake 海鮮袋,今次就去埋再試佢既weekend brunch 先~~~ 佢地有weekend brunch ,價錢一律 $128, 餐唔包野飲,大家可以加錢加湯/沙律, 餐飲同甜品~蟹肉卡邦尼意粉:餐廳自家鮮製嘅,好重重麵粉香,做到Al dente,其忌廉汁濃厚,令到每條意粉都沾滿醬汁,再配上鮮拆蟹肉~每啖都能品嘗到有絲絲蟹肉,而配料仲有香脆可口嘅煙肉粒,除左口感層次豐富左之外,仲令意粉整體增添上不少嘅咸香味。蟹生生全日早餐:呢度嘅全日早餐 非常大份,會令人十分之滿足,裡頭包括左有一條烘烤嘅牛油多士外,有即叫即炸嘅薯餅,有香脆可口嘅煙肉,香煎香腸,清爽可口嘅沙律,炒嫩滑蛋,茄汁焗豆,香草煙三文魚,仲有店內最signature嘅鮮蟹肉蟹餅。跟住我地 upgrade 左兩杯野飲:Devil’s chocolate+ Double HappinessDevil’s chocolate:外觀極為邪惡,但係飲落有啲似朱古力牛奶,而杯面上仲有兩塊mars朱古力條,可充當小甜點。Double happiness :係杯滿滿濃郁士多啤梨嘅飲品,飲品中亦充滿
跟住我地 upgrade 左兩杯野飲:
Double happiness :係杯滿滿濃郁士多啤梨嘅飲品,飲品中亦充滿住士多啤梨果肉,清新果味極為香濃。
是日甜品:法式焦糖燉蛋,焦糖面香脆,燉蛋嫩滑,調味得宜,即使加上焦糖都不會過甜。