2017-12-14
週念記念,他帶我去食東歐菜興祝!東歐未去過,正宗東歐菜未食過。去之前已經勁期待!Book 左8:30,但提早七點半上到去!我地係今晚既第一枱客!Waiter帶左我地入左間房,有三張枱。佈置全部以紅色爲主,音樂都係播東歐歌!真係好似置身於東歐禁Waiter 好熱心禁介紹d菜式每人叫左一個湯:正宗烏克蘭羅宋湯 - 原來東歐既羅宋湯係以紅菜頭為主,酸酸甜甜!非常開胃!烏克蘭三文魚湯 - 好多三文魚,重好大舊前菜叫左個紅菜頭魚柳沙律 - 又係紅菜頭, 出面好少餐廳有得紅菜頭既餸,見到梗係必食啦!紅菜頭既甜, 魚柳既鮮, 沙律醬既酸, 好開胃既菜地道香燒豬肋骨 -waiter 上菜後會點火,令豬肋骨更加香噴噴,重特意提點我地要連汁吃!肉煮到軟淋淋,d汁好濃既酒味,酒配肉真係無得彈䄂珍豬肉餃子 - 配酸忌廉, 可能我習慣呷醋, 酸忌廉立刻感覺勁西化. 皮薄餡靚, 豬肉新鮮.香燒白香魚 - 佢放左d醃料係魚肚都一齊燒, 好香, 再放d檸檬汁. 堅好味, d魚肉唔會好"un"飲品: 叫左杯Home make red wine fruit juice, 紅酒配佳餚,
東歐未去過,正宗東歐菜未食過。
去之前已經勁期待!
Book 左8:30,但提早七點半上到去!
我地係今晚既第一枱客!
Waiter帶左我地入左間房,有三張枱。
佈置全部以紅色爲主,音樂都係播東歐歌!
真係好似置身於東歐禁
每人叫左一個湯:
烏克蘭三文魚湯 - 好多三文魚,重好大舊
見到梗係必食啦!
紅菜頭既甜, 魚柳既鮮, 沙律醬既酸, 好開胃既菜
肉煮到軟淋淋,d汁好濃既酒味,酒配肉真係無得彈
香燒白香魚 - 佢放左d醃料係魚肚都一齊燒, 好香,
再放d檸檬汁. 堅好味, d魚肉唔會好"un"