2022-06-08
還有兩星期就到父親節, 除了大型酒樓之外, 這間中菜館絕對是好選擇, 價錢優惠的海鮮套餐, 招牌龍蝦、各款海鮮、鑊氣小菜、明爐即炒, 餐廳可以根據客人的要求製作特定的餐單, 自由度高我們點了二人海鮮套餐鹽水雞腳芝士焗龍蝦豉椒炒蟶子粟米羹椒鹽豆腐菠蘿咕嚕肉套餐份量比較多, 有前菜、海鮮、小菜、餐湯及主菜鹽水雞腳煮到很軟稔很入味, 淡淡沙薑味、喜歡食雞腳的朋友必試芝士焗龍蝦超多芝士, 芝味濃郁、龍蝦新鮮彈牙啖啖肉, 想不到還有豐富的龍蝦膏, 有驚喜師傅還細心將龍蝦殻夾開, 方便進食豉椒炒蟶子賣相吸引, 蟶子皇肉鮮甜又爽口配上豆豉的香味, 鑊氣十足、十分惹味一品海鮮湯轉了粟米羹份量足以四人食用, 粒粒粟米味道咸鮮微甜, 非常足料, 喝起來很暖胃椒鹽豆腐港式風味皮脆內嫩, 十分可口, 一口接一口食不停菠蘿咕嚕肉一上桌已經香氣四溢、菠蘿青椒等配料爆香, 酸甜適中非常開胃, 甜酸汁包住半肥瘦肉粒、酥脆甘香飲品可樂全部即叫即製作熱辣辣, 小炒有鑊氣, 海鮮新鮮非常足料, 整體不錯, 上菜速度快餐廳大約只有七張枱, 環境寬敞舒適、整潔企理, 小店免收茶芥服務態度親切有禮, 主動介紹餐牌父親節就到, 記
我們點了
二人海鮮套餐
鹽水雞腳
芝士焗龍蝦
豉椒炒蟶子
粟米羹
椒鹽豆腐
菠蘿咕嚕肉
套餐份量比較多, 有前菜、海鮮、小菜、餐湯及主菜
鹽水雞腳
煮到很軟稔很入味, 淡淡沙薑味、喜歡食雞腳的朋友必試
芝士焗龍蝦
師傅還細心將龍蝦殻夾開, 方便進食
豉椒炒蟶子
一品海鮮湯轉了粟米羹
椒鹽豆腐
港式風味皮脆內嫩, 十分可口, 一口接一口食不停
菠蘿咕嚕肉
飲品
可樂
服務態度親切有禮, 主動介紹餐牌
父親節就到, 記得早點訂位
門外及附近設有多個停車收費錶, 非常方便