2022-08-02
又走入九龍城搵食🤪🤪上次食大和堂已經見到對面有間海鮮中菜館,就已經想搵日再試🙈 見到幾平,2人套餐食到捧住個肚咁走🙈🙈🙈二人海鮮套餐💰250 per one前菜鹽水雞腳每人有兩隻,都幾入味幾好食😋主菜芝士焗龍蝦👍🏻+💰60配伊麵底,唔配伊麵底簡直浪費咗佢啲芝士汁,好濃味,好creamy☺️☺️ 龍蝦雖然係碎件上,但份量都好多😊 兩個人食綽綽有餘😎 肉質彈牙😋豉汁炒蟶子蟶子皇,新鮮鮮甜‼️肉質爽口🤓 不過就得兩隻🙊菠蘿咕嚕肉酸酸甜甜,咕嚕肉表皮酥脆,肉汁豐富☺️☺️椒鹽豆腐簡直係外脆內軟嘅代表😊豆腐又好滑👍🏻一品海鮮豆腐湯呢個真係要讚下,店主介紹用新鮮魚熬製,都好足料!有蝦有蜆有菜有豆腐😎要乜有乜😀飲落鮮甜,仲要湯係奶白色,足料冇味精😋🫣hoegaarden💰42食海鮮點可以冇啤酒🙈 估唔到大大支,兩個女仔係飲唔哂🫣 要讚一讚,店家嘅酒杯係雪凍過嘅👍🏻 飲啤酒最緊要夠凍😎‼️舖頭細細,反而有種好溫馨嘅感覺🙈 嗰晚亦都好多街坊幫襯👍🏻 總而言之,呢個套餐值回票價😊 絕對性價比十足😛
二人海鮮套餐💰250 per one
前菜
鹽水雞腳
每人有兩隻,都幾入味幾好食😋
主菜
芝士焗龍蝦👍🏻
豉汁炒蟶子
蟶子皇,新鮮鮮甜‼️肉質爽口🤓 不過就得兩隻🙊
菠蘿咕嚕肉
酸酸甜甜,咕嚕肉表皮酥脆,肉汁豐富☺️☺️
椒鹽豆腐
簡直係外脆內軟嘅代表😊豆腐又好滑👍🏻