2021-12-15
蟹仙直銷蒸氣石鍋係一間專門食蒸氣海鮮鍋嘅餐廳 餐廳嘅海鮮係由老闆直接從魚市場挑選 第一首領海鮮就直接送到蟹仙 食客咁樣就可以食到最新鮮嘅貨 想食又靚又新鮮嘅海鮮 蟹仙必定係首選今日同朋友各自都點咗$439這個海鮮套餐 套餐包括:罕有大黃奄蟹太平洋饅頭蟹大西洋野生青口紐西蘭刀貝越南大虎蝦 澳洲青年龍蝦台灣九孔鮑魚 紐西蘭月亮貝韓國珍珠蠔有機蔬菜籃全程有職員service 自己負責食就得啦 每款海鮮分開蒸 拿捏海鮮生熟程度剛剛好 唔會蒸到啲海鮮過老或者唔熟用餐前所有餐具都會用高溫蒸一次 確保消毒乾淨 食客食得安心又放心這裏的蟹真是超級棒 爆曬膏 勁肥美 蟹膏軟熟甘香 蟹肉飽滿結實 一梳梳的 肉質非常鮮甜龍蝦肉質爽甜 蝦頭仲有鮮黃色嘅龍蝦膏 清蒸可以食到海鮮嘅原汁鮮味貝類海水味十足 唔使點任何配料已經夠曬咸 是海洋的味道唷青口多汁又肥美 蒸完出嚟依然好大隻冇乜點縮水鮑魚彈牙又爽口 清洗得夠乾淨 已經去除內臟 蒸熟就食得虎蝦超巨型 同隻手板差唔多長 肉質結實 啖啖肉 勁滿足食完全部海鮮之後 就是我最期待的粥底 職員預先放咗排骨同蔬菜在米飯之中 蒸海鮮嘅時候海鮮水落在粥底之中 唔需要加一滴鹽 已
今日同朋友各自都點咗$439這個海鮮套餐 套餐包括:
貝類海水味十足 唔使點任何配料已經夠曬咸 是海洋的味道唷
青口多汁又肥美 蒸完出嚟依然好大隻冇乜點縮水
鮑魚彈牙又爽口 清洗得夠乾淨 已經去除內臟 蒸熟就食得
虎蝦超巨型 同隻手板差唔多長 肉質結實 啖啖肉 勁滿足
食完全部海鮮之後 就是我最期待的粥底 職員預先放咗排骨同蔬菜在米飯之中 蒸海鮮嘅時候海鮮水落在粥底之中 唔需要加一滴鹽 已經夠先夠鹹