繼續母親節蛋糕系列,今次一連介紹兩個喺外型同心思上都別出心裁,絕對令一班媽媽們冧到爆嘅蛋糕!😍 佢地就係來至由藍帶甜品師主理嘅「𝘚𝘸𝘦𝘦𝘵 𝘔𝘦𝘮𝘰𝘳𝘪𝘦𝘴」蛋糕🤲🏻🎂《 花束造型士多啤梨慕絲乳酪蛋糕🌸 》 4.5 / 5將蛋糕用幾層花紙包成花束,再加上燈泡串,熄咗燈嘅效果真係有幾分浪漫💕 往年買開花比媽媽嘅小編覺得哩個蛋糕仲實際,睇得又食得🤪🤤店家好貼心會有把較剪仔比我地剪開包裝,剪開見到士多啤梨橫切面都有驚喜👍🏻 味道方面士多啤梨乳酪酸甜適中,口感好𝘚𝘮𝘰𝘰𝘵𝘩由切刀個下已經feel到😍 面頭大大粒嘅士多啤梨都好新鮮,餅底脆身又重牛油香~ 所以整體一啲都唔漏,連唔係好嗜甜嘅媽媽都喜歡👍🏻除左士多啤梨口味之外,為咗母親節店家而家仲推出芒果口味🥭《 柚子茉莉蘋果麻糬燒蛋糕 》5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟哩款絕對係打卡𝘈𝘣𝘭𝘦滿分💯又誠意滿滿嘅母親節禮物首選🎁 成個蛋糕都係客製化專屬媽媽!👍🏻今次聯成插畫師aimaihk設計蛋糕,將同媽咪合照畫成靚靚插畫🎨 面層先係母親節祝福字句(或自己自訂都得),用火點燃後會慢慢透出底層嘅精美插畫😍 視覺效果滿分💯味道方面,蛋糕用咗柚子醬、茉莉同蘋果餡料令到

《 花束造型士多啤梨慕絲乳酪蛋糕🌸 》 4.5 / 5

《 柚子茉莉蘋果麻糬燒蛋糕 》5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟

味道方面,蛋糕用咗柚子醬、茉莉同蘋果餡料令到味道甜甜酸酸好開胃,中間仲有煙靭麻糬,口感軟糯😋

———————————————
👅舔脷回頭度:💛💛💛💛💛