餐廳:LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (大角咀)地址:大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖「Where words fail, music speaks」🎤用行動同行,用音樂陪伴,一直想嚟呢間黃店Lost Stars Livehouse Bar & Eatery食嘢好耐,今次終於搵到人陪我去喇😆疫情嘅關係,美中不足嘅係冇咗Live music🎶 ,但係餐廳嘅氣氛依然好正,Can you find your lost star⭐️ ?黑松露烤農家鮮三黃雞佐黑松露雞油 $278三黃雞喺肉雞嘅一種,「三黃」指雞啄🐔、羽毛🪶同雞爪都係黃色。喺農村,三黃雞一般都係放養嘅,所以品質同口感都比自家養嘅好。一份有半隻,食落皮比較脆,肉質嫩滑,味道肥美😋。加咗5%黑松露醬同白松露油,再用埋Rosemary同百里香混合麵包糠🌱,各種配料嘅精華喺烤焗過程滲透入去雞肉同雞皮裏面🔥,每一啖都咁好食🤤瀑布芝士白菌手製寬條麵配素肉雅支竹@ Impossible™ $198將車輪Raclette芝士烤熱,喺佢半溶果陣片一大片,就好似瀑布咁淋上寬條麵到🧀,配埋唔講唔知以為喺豬肉嘅
地址:大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖

黑松露烤農家鮮三黃雞佐黑松露雞油 $278

將車輪Raclette芝士烤熱,喺佢半溶果陣片一大片,就好似瀑布咁淋上寬條麵到🧀,配埋唔講唔知以為喺豬肉嘅Impossible meat(素肉),陣陣芝士香真係令我食唔停口😍。
當中仲用咗雅支竹,又命洋薊,香港唔太多餐廳會用到,通常會喺意大利同地中海餐廳見到,喺一種健康護肝養生嘅食材,會為食物同飲品帶嚟少少甜香🤩

Tiramisu $138
呢個tiramisu影相一流📸,雖然份量唔多,但喺用咗高身嘅玻璃杯,配合埋脆脆地可可,仲有搶眼嘅紅梅同藍莓🫐,顯得份外高貴😎,
將可可撈埋去Tiramisu一齊食,仲食到唔同層次嘅口感😙

Made of Gold &98
喺法國伯爵茶朱古力🇫🇷,面頭有兩粒輕微用火燒過嘅棉花糖,用嚟打卡一樣搶鏡📸,喺壓力大嘅日子飲返杯甜入心嘅朱古力,真係人都會relax返啲🥰

整體嚟講食物雖然貴咗啲,但係餐廳嘅環境同埋精緻嘅食物拉返唔少分,而餐廳嘅店員都係後生靚仔sss😏,最重要喺黃店嘛💛,等疫情過咗,有埋live Music一定好正🤟
2020-11-30
8 分鐘 (堂食)