2014-06-28 1625 瀏覽
迷你-精品咖啡店炎熱夏日,剛送完朋友回尖沙咀百樂酒店後,發現酒店大堂外,有一間叫Tamper Coffee , 原來係利是商場後巷, 有一間小型既精品咖啡店。鐘意飲咖啡既我當然吾會錯過啦!近年香港既咖啡文化不斷成長,除左D大型Coffee Shop之外,精品咖啡店既熱潮也越來越多,亦都係多個好選擇比鐘意飲咖啡既人! 平時工作關係都係去開Starbuck同Hollybrown飲咖啡,今日入依間咖啡店當然要試下店內既特色咖啡!入到店內發現有Square miles咖啡豆賣,仲有部好有型既Speedster咖啡機!親切既咖啡師推介及講解果酸味的咖啡豆之後,就揀左未飲過既Dirty,同埋我最愛既拉花咖啡Latte Art。咖啡師用心既專業技巧,就為我地做好兩杯咖啡!Dirty:囗感幾好,在凍鮮奶上加上Espresso,先果酸味後甜既鮮奶味,Good!Latte Art:咖啡師話我地Espresso底係果酸味為主,係吾苦!有別一般咖啡店既囗味!我既baby也被美麗既拉花咖啡吸引之下,淺賞一口拉花咖啡!
迷你-精品咖啡店
鐘意飲咖啡既我當然吾會錯過啦!

啡店既熱潮也越來越多,亦都係多個好選擇比鐘意飲咖啡既人!

咖啡店當然要試下店內既特色咖啡!

入到店內發現有Square miles咖啡豆賣,
仲有部好有型既Speedster咖啡機!
親切既咖啡師推介及講解果酸味的咖啡豆之後,就揀左未飲過既
Dirty,同埋我最愛既拉花咖啡Latte Art。
咖啡師用心既專業技巧,就為我地做好兩杯咖啡!
,Good!
Dirty
般咖啡店既囗味!
Latter Art
我既baby也被美麗既拉花咖啡吸引之下,淺賞一口拉花咖啡!

2014-06-28
父親節