2024-01-30 339 瀏覽
之前身體檢查膽固醇嚴重超標,所以立即暫停一切M記茶記約食飯,轉為尋找健康美食。係上環見到試呢間手工餃子,叫左個雙拼白菜餃子拼帶子餃子。先講皮,餃皮係出色GE部份,無果種冰過或者隔夜的"糯"感,係中上環太多好評餃子店但我咬到層皮已經想棄碗而逃。餡正常,味道好似偏淡左少少(雖然健康),雖然有叫特色的帶子餃但無感到有咩特別,可能都係傳統好食D。湯飲得出應該無或少味精,味道本來應該OK但衰在溝左太多水好淡,由於餃子都淡所以一齊食都係差少少味,不過咁的價錢無得咁高要求。唯一係見到待應都係咁趕人坐逼D,明明只係11:30都無乜人,可能都係土地問題。價錢可以接受,餃子亦都大大粒,所以都係不錯的午飯選擇!當然,心目中的世一餃子在香港只有一間!! 可惜太唔就腳
係上環見到試呢間手工餃子,叫左個雙拼白菜餃子拼帶子餃子。
價錢可以接受,餃子亦都大大粒,所以都係不錯的午飯選擇!
當然,心目中的世一餃子在香港只有一間!! 可惜太唔就腳
2024-01-03