2024-06-12
-「發哥都幫襯過 !」(✪ω✪)上網見到呢間生煎包店好吸引,仲開咗好多間分店,價錢又幾抵,所以今日去旺角食吓,當然一定要點生煎包!🤎生煎包🥟 $20/ 2 pcs重點是要做到「一口爆汁」 𝒥𝓊𝒾𝒸𝓎外皮煎得夠香脆,入面充滿湯汁,豬肉方面醃得剛好,味道唔會太過鹹,表面上有白芝麻,記住趁熱食,享受湯汁滿滿的口感!🧡蟹黃生煎包 18/ pc兩隻比較我更鍾意蟹黃生煎包,一咬入去感受到蟹黃的香濃,原來入面仲有蟹肉碎碎,口腔入面咸鮮味久久不散,推薦!🩷麻醬手撕雞絲粉皮 $35充滿青瓜同雞絲碎,再搭上滋味的麻醬,粉皮有別於平時的扁平狀,屬於圓條型,咬入去有口感略帶煙靭,都不錯,份量仲要幾多!🤎排骨蔥油拌麵 $42蔥油拌麵有驚喜,麵表面充滿油香光澤,入口充滿蔥油香,但唔會太過油膩,呢隻麵質亦有口感,唔會煮得太腍!排骨使用上海傳統炸法,炸粉厚度算適中,咬入口酥脆,2者配合一齊食都不錯。🤤價錢好抵,呢個價錢配呢個質素絕對收貨,另外味道方面唔會太鹹,調味啱啱好。另外侍應姐姐對客人都好友善。(๑´ڡ`๑)
「發哥都幫襯過 !」(✪ω✪)
🤎生煎包🥟 $20/ 2 pcs
重點是要做到「一口爆汁」 𝒥𝓊𝒾𝒸𝓎
🧡蟹黃生煎包 18/ pc
🩷麻醬手撕雞絲粉皮 $35
🤎排骨蔥油拌麵 $42
另外侍應姐姐對客人都好友善。
(๑´ڡ`๑)