2025-08-08
旺角呢個鬧市一到夜晚真係會諗下下場甜去邊好 排邊度會又快又好食🤓今次同朋友試到間大家都話可以encore再試埋佢其他款嘅甜品舖 甜悅!新裝修坐得幾舒服 唔好睇佢門口位咁少 入面嗰內場都唔細 平日夜晚都坐爆人 生意反映質素🫡掂呀!✢ 鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配蓮子🧉$69友人揀咗熱嘅椰皇養養生 但真係cp值好高的整盅真材實料😝滿滿蓮子、桃膠舖面 內裡燉蛋非常嫰滑 味道本身都好豐富 加上旁側熱奶令質感更smooth 筆極黎食 望落都深不見底 值得一試!✢ 鮮芒果荔枝味綿綿冰🍧 $65係呢個天氣必需嘅綿綿冰😍入口即溶 荔枝味夠清新 加上鮮甜滿分嘅大大芒果粒 係好滿足嘅甜品xd 想食更多荔枝粒都有得揀荔枝龍眼冰山 榴槤味都做到比你!✢ 鮮藍莓火龍果乳酪 $48好驚喜呢個甜品舖款式之多係 特飲真係幾新穎又打到卡😉超搶眼嘅掛杯睇落已經開心 感覺上幾健康哈哈 質感非常的乳酪 唔會太甜 不過飲落真係會少滯 ✢ 芝士奶蓋西瓜飲 $38出場起望住杯身已經加咗啲外表分😆真係飲到西瓜籽嘅真 • 西瓜飲👍🏿涼涼地飲落係refreshing! On top 奶蓋都本色演出 滿足到嘴饞嘅我地哈哈✢ 外賣雪糕🍨開心果味糯米
✢ 鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配蓮子🧉$69
✢ 鮮芒果荔枝味綿綿冰🍧 $65
✢ 鮮藍莓火龍果乳酪 $48
✢ 芝士奶蓋西瓜飲 $38
✢ 外賣雪糕🍨開心果味糯米糍 $25/球 $40/2球
門口見到嗰即叫即包嘅mochi又好吸引🤤4款口味: 芝麻、豆腐、開心果味、D24榴槤!無後悔試佢開心果味
真係超濃郁 雪糕大大球 糯米糍皮又薄又糯 on top開心果粒再加分!