2025-07-27 210 瀏覽
炎熱夏天,最適合吃甜點,不但補充流失的養份,又能令心情喜悅。下午茶時段,與朋友到旺角花園街〈甜悅〉品嘗甜品,糖水舖提供的甜點包羅萬有,有中式糖水、西式乳酪及雪糕窩夫等,適合一家大小一同享用的甜品/糖水舖。我們點了三款不同的甜品,包括:雙拼中式糖水(紅豆沙和合桃露)、芝麻糊椰皇燉蛋白配花生湯圓芋圓、鮮藍莓火龍果乳酪。離開時,發現門外海報寫著出售雪糕糯米糍,分別有四種口味選擇(豆腐味、芝麻味、開心果我味和D24榴槤味),我們也外賣一個D24榴槤雪糕糯米糍。熱雙拼中式糖水(紅豆沙和合桃露)~很久沒有吃紅豆沙和合桃露,雙拼中式糖水就能一次過滿足我們二人的欲望。紅豆沙煮至起沙,有陣陣陳皮香味;合桃露煮得香滑呈糊狀,中間有一顆大大的合桃,味道很好。芝麻糊椰皇燉蛋白配花生湯圓芋圓~這款養生甜品,我們都是第一次品嘗,充滿驚喜。芋圓小丸子和花生湯圓,口感QQ煙韌,花生湯圓充滿濃郁花生味。先來一口原味椰皇燉蛋白,蛋白不但香滑,還有椰皇味。濃郁黑芝麻糊倒入椰皇燉蛋白內,黑白配效果很不錯。鮮藍莓火龍果乳酪~藍莓紅色火龍果,賣相吸引,再加入新鮮乳酪,是不錯的甜品之一。朋友鍾情乳酪,一口接一口吃著,很快把這杯乳酪
炎熱夏天,最適合吃甜點,不但補充流失的養份,又能令心情喜悅。下午茶時段,與朋友到旺角花園街〈甜悅〉品嘗甜品糖水舖提供的甜點包羅萬有,有中式糖水、西式乳酪及雪糕窩夫等,適合一家大小一同享用的甜品/糖水舖。我們點了三款不同的甜品,包括:雙拼中式糖水(紅豆沙和合桃露)、芝麻糊椰皇燉蛋白配花生湯圓芋圓、鮮藍莓火龍果乳酪。離開時,發現門外海報寫著出售雪糕糯米糍,分別有四種口味選擇(豆腐味、芝麻味、開心果我味和D24榴槤味),我們也外賣一個D24榴槤雪糕糯米糍。

熱雙拼中式糖水(紅豆沙和合桃露)~

芝麻糊椰皇燉蛋白配花生湯圓芋圓~

鮮藍莓火龍果乳酪~
藍莓紅色火龍果,賣相吸引,再加入新鮮乳酪,是不錯的甜品之一。朋友鍾情乳酪,一口接一口吃著,很快把這杯乳酪杯吃光了。

D24榴槤雪糕糯米糍~
D24榴槤味雪糕糯米糍,糯米外皮煙煙韌韌,包著濃香的D24榴槤,還有朱古力粒等,味道很好。
雙拼中式糖水(熱)~紅豆沙拼合桃露
鮮藍莓火龍果乳酪
雪糕糯米糍D24榴槤味
2025-07-26
雙拼中式糖水(熱)~紅豆沙拼合桃露
鮮藍莓火龍果乳酪
雪糕糯米糍D24榴槤味
2025-04-06 1467 瀏覽
📍 甜悅食完飯之後當然要食埋甜品,第二個胃黎架嘛🥳行到門口已經勁多人排隊,跟大隊試試佢先😎甜品既種類都算多,中式糖水同西式甜品都有齊,椰皇燉蛋更加係枱枱都叫添!🥥榴槤椰皇燉蛋白配小丸子(凍)(+桃膠) $72滿滿既榴槤肉鋪喺面,榴槤嘅質地好綿密,每啖都食到一絲絲嘅榴槤😌配料有小丸子,口感煙韌,幾Q彈~嚟到戲肉係燉蛋,蛋白香濃而且勁順滑!另外,加左份桃膠,滋補一下🥳 🥣杏仁露椰皇燉蛋白配湯圓芋圓(熱) (芝麻) $64想養生既大家都可以試呢個!熱既椰皇燉蛋白奶味更加重🤩而杏仁露帶有淡淡既堅果香味,配合椰皇既椰香味,味道好夾!而湯圓同芋圓咬落Q彈,值得一讚既係芋圓真係好好食😋咬落會有甜味~🗻雪山奶凍 $42聽到個名咁得意即刻叫返過嚟試吓😍一上枱嘅時候就係一個富士山既造型🤩奶凍既奶味好香,個質地都係有彈性,唔係果啲好結實嘅質地~最出色既係最上面既奶蓋,仲加咗啲紫薯碎同餅乾,令味道冇咁膩⭐️好味指數: 8.6/10
📍 甜悅

⭐️好味指數: 8.6/10

杏仁露椰皇燉蛋白配湯圓芋圓
1K
4天前 0 瀏覽
鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配蓮子呢款係健康養生甜品,燉蛋滲入椰香味,嫩滑好味,加上鮮奶、桃膠、蓮子呢啲補品,食完冇乜罪疚感。椰皇看似細細個,內裏都幾深,食極都有。可愛QQ雪見 士多啤梨芒果造型實在太可愛。本身想叫芒果/榴槤糯米糍最後都係叫咗佢用嚟打卡。餡料係忌廉同士多啤梨jam,芒果粒同大量忌廉~榴槤芭菲杯近排太熱🥵一定要叫雪糕食。呢杯係巨量版雪糕,多重層次,有2層係滿滿嘅榴槤蓉,最底好似有啲啫喱咁,中間有cream、燕麥片增加crunchy、卜卜脆的口感,最頂層係雪糕,可以揀不同口味,我就揀咗豆腐味,因為唔想雪糕蓋過咗啲榴槤蓉。仲有綠茶、曲奇、榴蓮味等,好多選擇。
鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配蓮子

可愛QQ雪見 士多啤梨芒果

榴槤芭菲杯
2025-08-20 0 瀏覽
有一次同朋友路過想食甜品見到呢間 門口裝修都好吸引好靚~雖然要排隊但見到都想試下,最後等左一陣就有位 而且發現仲好好食,好值得等!!! 之後當然試過堂食覺得好食就有試過係屋企嗌外賣,有驚喜地,外賣個包裝好靚好方便!!完全唔會倒瀉係扭開蓋個d好密實碗 然後甜品又好食 芒果完全唔酸好甜的🥹🥰 就算係普普通通楊枝甘露都特別好食,堂食冰山更加唔洗講 超正又多味選擇 份量亦都岩岩好 唔會2個人食太少 或者一個人食太多。💖🥳
有一次同朋友路過想食甜品見到呢間 門口裝修都好吸引好靚~
甜悦ღ(´・ᴗ・`)🍧🥄食完飯諗住搵間好坐啲既糖水舖食個甜品,慰勞下忙完一週工作既自己🥹 無意中比我發現到呢間新開既甜品店,感覺店內環境ok,甜品整得好靚好精緻😍椰皇燉蛋白椰汁雪燕芋圓(凍)🥥🤍
椰皇甜品層次豐富,椰汁味香濃,椰皇好清甜,搭配滑溜既蛋白同埋QQ既芋圓,清新而不膩🥰啖啖雪燕,為整體口感加分,每一啖都好滿足❣️整體甜度剛剛好,中意食椰皇甜品既您,唔好錯過啦~士多啤梨雪糕窩夫🍓🧇(🔺升級開心果味雪糕)
窩夫外皮香脆,伴碟仲有鮮甜既🍓&🫐點綴,打卡一流😍見menu有開心果口味雪糕,升級試試佢😗雪糕綿滑細膩,堅果香氣濃郁,配搭果香同埋窩夫,味道好夾✨值得一試👍🏻合桃芝麻雙拼配湯圓(熱)🥄
呢度除咗西式甜品之外,中式甜品同樣出色🥹合桃芝麻糊香氣濃郁,質地非常滑身,入口帶點濃厚既堅果香。湯圓有芝麻/花生兩款口味選擇,揀咗花生🥜味😋花生湯圓圓潤飽滿,內餡甜度適中,與熱糊相得益彰,非常滿足❣️💓雪糕糯米滋❄️(D24榴槤味)✨除咗堂食甜品,店內亦提供唔少甜品外賣。每款睇落都好吸引吖😍 一場黎度,點忍吖🥲 外賣杯雪糕糯米糍邊行邊食啦😉 雪糕口味有豆腐/芝麻/開心果/D24榴槤✨識揀緊係試下D24
甜悦ღ(´・ᴗ・`)🍧🥄

椰皇燉蛋白椰汁雪燕芋圓(凍)🥥🤍

士多啤梨雪糕窩夫🍓🧇(🔺升級開心果味雪糕)

合桃芝麻雙拼配湯圓(熱)🥄

呢度除咗西式甜品之外,中式甜品同樣出色🥹

雪糕糯米滋❄️(D24榴槤味)✨

除咗堂食甜品,店內亦提供唔少甜品外賣。每款睇落都好吸引吖😍 一場黎度,點忍吖🥲 外賣杯雪糕糯米糍邊行邊食啦😉 雪糕口味有豆腐/芝麻/開心果/D24榴槤✨識揀緊係試下D24榴槤雪糕啦🙌🏻 榴槤香氣撲鼻,果香濃郁香甜,配上黏糯的糯米皮同埋配朱古力脆脆,口感相當豐富。啱晒呢個天氣食,可以降下溫❄️ 榴槤控必試‼️

2025-08-14 0 瀏覽
成日行過呢間舖頭都冇機會入嚟食,因為費事等位,原來排隊有原因㗎,餐單真係超多糖水揀,喺度花多眼亂,最後揀咗個適合打卡嘅甜品,有芋圓湯圓同燉蛋嘅組合,真係超好食。仲可以配杏仁露或者芝麻糊
♡ 中西甜品樣樣有|甜悅 ♡-最近旺角開咗間新嘅甜品店 每次經過都好吸引😂 今日食完下午茶經過 就食埋佢啦~ 竟然好有驚喜❗️-♡ 椰皇海底椰雪耳津梨桃膠 ♡ $68清甜滋潤🥥 雪耳滑爽,桃膠啖啖膠質 海底椰脆口,啖啖有料 夏天飲超舒服👍🏻 -♡ 蝶豆花富士山奶凍 ♡ $42藍色奶凍超靚,奶凍滑到入口即溶 奶香好清新 -♡ 糖不甩 ♡ $26糯米糍煙韌Q彈 🫰滿滿椰絲同花生碎香氣甜而不膩 ~啖啖懷舊味道-♡ 芒果雪糕窩夫 ♡ $79(豆腐+開心果雪糕+椰果)窩夫香脆微暖🧇,芒果好鮮甜配上香滑豆腐雪糕+濃郁開心果味🍨,再加爽口椰果,層次好豐富😋 -❥#⇢店鋪資料:甜悅 (旺角)旺角花園街11A號地舖#
♡ 中西甜品樣樣有|甜悅 ♡
最近旺角開咗間新嘅甜品

每次經過都好吸引😂
今日食完下午茶經過 就食埋佢啦~
竟然好有驚喜❗️

♡ 椰皇海底椰雪耳津梨桃膠 ♡ $68
清甜滋潤🥥 雪耳滑爽,
桃膠啖啖膠質 海底椰脆口,
啖啖有料 夏天飲超舒服👍🏻
♡ 蝶豆花富士山奶凍 ♡ $42

藍色奶凍超靚,
奶凍滑到入口即溶 奶香好清新
♡ 糖不甩 ♡ $26

糯米糍煙韌Q彈 🫰
滿滿椰絲同花生碎香氣

甜而不膩 ~啖啖懷舊味道
♡ 芒果雪糕窩夫 ♡ $79(豆腐+開心果雪糕+椰果)

窩夫香脆微暖🧇,芒果好鮮甜
配上香滑豆腐雪糕+濃郁開心果味🍨,
再加爽口椰果,層次好豐富😋

#
⇢店鋪資料:
甜悅 (旺角)
旺角花園街11A號地舖
#

• 椰皇海底椰雪耳津梨桃膠
  • 蝶豆花富士山奶凍
2025-08-12 0 瀏覽
旺角周圍都係甜品店。但係見到呢一間選擇多,即使我覺得晏晝應該唔算多人食糖水,入面都坐滿晒人,所以選擇咗佢。🥥 椰皇燉蛋白椰汁雪燕芋圓椰皇入面係滑溜香甜嘅燉蛋白,加上椰汁同雪燕嘅清新口感,仲有煙韌嘅芋圓作點綴,每一啖都好滿足!食完仲有種養生嘅感覺~🥭 芒果窩夫配豆腐雪糕芒果控必試!就算影相影咗一陣,窩夫依然保持香脆鬆軟,配埋甜美多汁嘅芒果肉同清新嘅豆腐雪糕,口感同味道都超豐富~豆腐雪糕仲帶有淡淡嘅豆香味,唔會太甜,食完一啖又一啖停唔到口!💚 開心果雪糕糯米糍呢款真係甜悅嘅 *hidden gem*!💎 即叫即整嘅 「開心果雪糕糯米糍」- 糯米皮煙韌細緻,包住濃郁香滑嘅開心果雪糕,入口即化,果仁香氣爆棚。重點係,仲可以睇住師傅即手工製作,食得更有儀式感!

🥥 椰皇燉蛋白椰汁雪燕芋圓

🥭 芒果窩夫配豆腐雪糕
芒果窩夫配豆腐雪糕

💚 開心果雪糕糯米糍

重點係,仲可以睇住師傅即手工製作,食得更有儀式感!
開心果雪糕糯米糍

芒果窩夫配豆腐雪糕
開心果雪糕糯米糍
2025-08-10 0 瀏覽
今日一家人行街後,在旺角找間甜品店坐下休息,這間店的甜品有驚喜,價錢合理。椰皇楊枝甘露配芒果雪榚,甜品清新香口,芒果粒甜美多汁,增添口感。搭配芒果雪糕,甜而不膩,夏日必選,令人心曠神怡。D24榴槤雪媚娘配榴槤雪糕軟綿香口,入口即化,散發獨特果王香氣。榴槤雪媚外皮軟糯,內餡濃厚,與雪糕相得益彰,層次豐富。愛榴槤者值得一試。芒果窩夫配朱古力及曲奇雪糕,窩夫外脆內軟,烤得金黃,散發淡淡奶油香。芒果片新鮮甜美,配以朱古力及曲奇雪糕,口感多元。甜度適中,果香與酥脆並存,簡單卻令人滿足的甜品體驗。雜果芋圓仙草清涼解暑,仙草滑嫩,帶淡淡草本清香。西瓜、芒果粒和蜜瓜點綴,酸甜交織,口感感受到層次。糖水清甜不膩,健康開胃。
🐯終於知點解人會有甜品胃🐭 ⭐️按「更多」睇詳細食評😋 懶惰二人組好少專登搵甜品店食甜品~ 今次去左旺角呢甜品店。估唔到既果幾樣甜品都有啲驚喜!1️⃣蝶豆花富士山奶凍 $42見到富士山,終係會有重衝動想試試!賣相好靚,藍白色既富士山~絕對係經典配色!質感望落係有彈性,不過其實質感好滑,拮開個橫切面都好滑,冇乜餐具留低既紋理。藍色奶凍入口味道奶味香濃。雪山頂係厚身既牛奶蓋。整體味道唔錯,不過同另外兩個相比,呢個似乎相對貴左少少。2️⃣ 椰皇燉蛋白椰汁雪燕芋圓 (凍) $69燉蛋白熱食食得多,呢個凍嘅。原本以為凍食會好鞋,出乎意料滑!椰汁味重,不過芋圓略嫌硬身。而椰皇都有啲老 中,刮唔到啲肉出嚟食😆3️⃣ D24榴槤水晶珠珠冰 $52係一座雪山呀!榴槤控必食!!!先試一層層既棉棉冰,重奶香,唔會溶晒雪,等啲雪水味既冰。而且啲榴槤蓉都算大嚿同埋好好味,超級香!一定要最尾先食,因為榴槤味好重,有可能會蓋過椰皇同埋奶凍嘅味。不過真係好食~鍵🌟🌟 🌟🌟 🌟🌟 🌟🌟 🌟🌟 ❤️如果有點榴槤嘅話,記住最後先食啊,榴槤味道太濃,會蓋過其他食物嘅味道💚整體甜品質素都唔錯,用料足💛唔同類型嘅甜品都有Rating:懶惰鼠
🐯終於知點解人會有甜品胃🐭 ⭐️按「更多」睇詳細食評😋

1️⃣蝶豆花富士山奶凍 $42
見到富士山,終係會有重衝動想試試!

2️⃣ 椰皇燉蛋白椰汁雪燕芋圓 (凍) $69
燉蛋白熱食食得多,呢個凍嘅。

原本以為凍食會好鞋,出乎意料滑!
椰汁味重,不過芋圓略嫌硬身。
而椰皇都有啲老 中,刮唔到啲肉出嚟食😆

3️⃣ D24榴槤水晶珠珠冰 $52
係一座雪山呀!榴槤控必食!!!

🌟🌟 🌟🌟 🌟🌟 🌟🌟 🌟🌟

💚整體甜品質素都唔錯,用料足
💛唔同類型嘅甜品都有

星期五至日六及公眾假期
12:00PM- 01:00AM
星期一至四及星期日
12:00PM- 00:30AM

#懶惰在香港 #lazifooday #旺角甜品 #甜品控 #旺角美食 #富士山 #hkfoodie #hongkong #香港美食 #留港消費
蝶豆花富士山奶凍
蝶豆花富士山奶凍
旺角呢個鬧市一到夜晚真係會諗下下場甜去邊好 排邊度會又快又好食🤓今次同朋友試到間大家都話可以encore再試埋佢其他款嘅甜品舖 甜悅!新裝修坐得幾舒服 唔好睇佢門口位咁少 入面嗰內場都唔細 平日夜晚都坐爆人 生意反映質素🫡掂呀!✢ 鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配蓮子🧉$69友人揀咗熱嘅椰皇養養生 但真係cp值好高的整盅真材實料😝滿滿蓮子、桃膠舖面 內裡燉蛋非常嫰滑 味道本身都好豐富 加上旁側熱奶令質感更smooth 筆極黎食 望落都深不見底 值得一試!✢ 鮮芒果荔枝味綿綿冰🍧 $65係呢個天氣必需嘅綿綿冰😍入口即溶 荔枝味夠清新 加上鮮甜滿分嘅大大芒果粒 係好滿足嘅甜品xd 想食更多荔枝粒都有得揀荔枝龍眼冰山 榴槤味都做到比你!✢ 鮮藍莓火龍果乳酪 $48好驚喜呢個甜品舖款式之多係 特飲真係幾新穎又打到卡😉超搶眼嘅掛杯睇落已經開心 感覺上幾健康哈哈 質感非常的乳酪 唔會太甜 不過飲落真係會少滯 ✢ 芝士奶蓋西瓜飲 $38出場起望住杯身已經加咗啲外表分😆真係飲到西瓜籽嘅真 • 西瓜飲👍🏿涼涼地飲落係refreshing! On top 奶蓋都本色演出 滿足到嘴饞嘅我地哈哈✢ 外賣雪糕🍨開心果味糯米

✢ 鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配蓮子🧉$69

✢ 鮮芒果荔枝味綿綿冰🍧 $65

✢ 鮮藍莓火龍果乳酪 $48

✢ 芝士奶蓋西瓜飲 $38

✢ 外賣雪糕🍨開心果味糯米糍 $25/球 $40/2球
門口見到嗰即叫即包嘅mochi又好吸引🤤4款口味: 芝麻、豆腐、開心果味、D24榴槤!無後悔試佢開心果味
真係超濃郁 雪糕大大球 糯米糍皮又薄又糯 on top開心果粒再加分!

2025-08-07 119 瀏覽
全港最好食既麻糬❤️‍🔥🤤原來旺角開咗一間據聞麻糬好出名嘅甜品舖!試過有次夜晚十一點先黎,排晒長龍添啊!期間限定出左款可愛到暈的qq雪見❤️‍🔥係士多啤梨蓉同埋芒果蓉夾心嘅麻糬!外皮非常滑滑溜仲好煙靭添,靚到好似搽咗粉底咁一啲毛孔都冇!入邊個cream cheese仲好軟綿綿。仲要佢個麻糬係唔係好甜✨簡直係香港人對甜品嘅最高評價❤️‍🔥除此之外,全間舖頭仲有大量唔同種類嘅甜品,包括中式、西式、雪糕、蛋糕、糖水、刨冰、飲品、湯圓⋯仲有椰皇燉蛋白系列,仲有台式芋圓!直頭花多眼亂!但係佢個麻糬質地,簡直係震驚到我呀❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥好食到想食多幾個。仲叫咗仲叫咗佢個杏仁奶桃膠椰皇燉蛋白配小丸子,佢個玫瑰杏仁奶奶香味非常濃,桃膠量非常極之多!個人就覺得冇杏仁奶,仲更加好食!燉蛋非常濃郁,滑溜仲啖啖都係桃膠非常養生。食完仲覺得自己靚咗好多🤣🤣🤣仲有佢個湯圓冇諗過係熱㗎,你都發現佢鋪滿咗好多花生碎,而且芝麻仲爆漿添。估唔到有六粒咁多🤫跟住最後就係佢個芒果奶凍,芒果好新鮮,份量非常多!仲粒粒超大粒。真係一口芒果一口奶凍!係香港人就唔好錯過!佢真係應有盡有,每款甜品都精心製作,仲有多款外賣
全港最好食既麻糬❤️‍🔥🤤
原來旺角開咗一間據聞麻糬好出名嘅甜品舖!
試過有次夜晚十一點先黎,
排晒長龍添啊!
期間限定出左款可愛到暈的qq雪見❤️‍🔥
係士多啤梨蓉同埋芒果蓉夾心嘅麻糬!
外皮非常滑滑溜仲好煙靭添,
靚到好似搽咗粉底咁一啲毛孔都冇!
入邊個cream cheese仲好軟綿綿。
仲要佢個麻糬係唔係好甜✨
簡直係香港人對甜品嘅最高評價❤️‍🔥
直頭花多眼亂!

但係佢個麻糬質地,
好食到想食多幾個。

仲叫咗仲叫咗佢個杏仁奶桃膠椰皇燉蛋白配小丸子,
佢個玫瑰杏仁奶奶香味非常濃,
桃膠量非常極之多!
個人就覺得冇杏仁奶,
仲更加好食!
燉蛋非常濃郁,
滑溜仲啖啖都係桃膠非常養生。
食完仲覺得自己靚咗好多🤣🤣🤣

仲有佢個湯圓冇諗過係熱㗎,
你都發現佢鋪滿咗好多花生碎,而且芝麻仲爆漿添。
估唔到有六粒咁多🤫

跟住最後就係佢個芒果奶凍,
芒果好新鮮,
份量非常多!
仲粒粒超大粒。
真係一口芒果一口奶凍!

係香港人就唔好錯過!
佢真係應有盡有,
每款甜品都精心製作,
仲有多款外賣口味的特別雪糕。

最開心開到凌晨1:00!

店舖開係舊寶聲戲院對面!
超級方便🙌🏻💕
2025-08-01
  • Qq雪見
  • 芒果刨冰
  • 芒果奶凍
  • 杏仁奶桃膠椰汁燉蛋白配小丸子
2025-08-06 121 瀏覽
今日同朋友喺旺角玩 board game 時,決定叫咗外賣試吓甜悅嘅甜品,點咗三款:火灸芝士蛋糕配開心果雪糕、西瓜西米露 同 合桃芝麻糊。遺憾嘅係,呢次體驗令人失望。火灸芝士蛋糕配開心果雪糕 係唯一嘅亮點。芝士蛋糕質地綿密,火灸嘅焦糖面香脆,甜度適中,唔會過膩。開心果雪糕清新,帶有堅果香,與蛋糕好夾,味道唔錯。👍西瓜西米露 就偏淡。西瓜味唔夠濃郁,感覺似食緊淡味嘅糖水。西米煮得軟硬適中,但整體味道欠缺特色,令人失望。😕合桃芝麻糊 更係令人大失所望。幾乎食唔出合桃味,芝麻嘅香氣亦唔夠濃,口感稀薄,似飲緊好稀嘅芝麻糊,質素遠低於預期。😞整體而言,似乎西式甜品好食啲,火灸芝士蛋糕配開心果雪糕係OK,但西瓜西米露同合桃芝麻糊就麻麻。外賣包裝有心思,啲糖水送到嚟都無漏。

2025-08-02
外賣送餐
2025-08-06 81 瀏覽
偶然行過呢間店,俾佢玻璃櫃入面嘅甜品吸引,買咗幾個班戟返屋企食,榴槤味道最出色。芒果布甸同奶凍都唔錯。食完睇吓OpenRice發覺都幾多好評,下次約埋朋友堂食先。

2025-07-31 77 瀏覽
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~📍 旺角花園街11A號地舖🥡外賣真係做得好好👍🏻每次到旺角一定會食呢間甜品畫上今晚完美句號💯~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~✨ 蜜瓜豆腐花🍈🍈蜜瓜香甜爽脆,豆腐花嫩滑,追加的爽口水晶和酸乳爆珠,別有一番風味✨西瓜豆腐花🍉🍉西瓜爽甜,豆腐花嫩滑,追加芋圓和小丸子嚼口和軟念念~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

📍 旺角花園街11A號地舖

🥡外賣真係做得好好👍🏻
每次到旺角一定會食呢間甜品畫上今晚完美句號💯

✨ 蜜瓜豆腐花🍈

✨西瓜豆腐花🍉
🍉西瓜爽甜,豆腐花嫩滑,追加芋圓和小丸子嚼口和軟念念