2025-04-06 232 瀏覽
📍 甜悅食完飯之後當然要食埋甜品,第二個胃黎架嘛🥳行到門口已經勁多人排隊,跟大隊試試佢先😎甜品既種類都算多,中式糖水同西式甜品都有齊,椰皇燉蛋更加係枱枱都叫添!🥥榴槤椰皇燉蛋白配小丸子(凍)(+桃膠) $72滿滿既榴槤肉鋪喺面,榴槤嘅質地好綿密,每啖都食到一絲絲嘅榴槤😌配料有小丸子,口感煙韌,幾Q彈~嚟到戲肉係燉蛋,蛋白香濃而且勁順滑!另外,加左份桃膠,滋補一下🥳 🥣杏仁露椰皇燉蛋白配湯圓芋圓(熱) (芝麻) $64想養生既大家都可以試呢個!熱既椰皇燉蛋白奶味更加重🤩而杏仁露帶有淡淡既堅果香味,配合椰皇既椰香味,味道好夾!而湯圓同芋圓咬落Q彈,值得一讚既係芋圓真係好好食😋咬落會有甜味~🗻雪山奶凍 $42聽到個名咁得意即刻叫返過嚟試吓😍一上枱嘅時候就係一個富士山既造型🤩奶凍既奶味好香,個質地都係有彈性,唔係果啲好結實嘅質地~最出色既係最上面既奶蓋,仲加咗啲紫薯碎同餅乾,令味道冇咁膩⭐️好味指數: 8.6/10
📍 甜悅

🥥榴槤椰皇燉蛋白配小丸子(凍)(+桃膠) $72
杏仁露椰皇燉蛋白配湯圓芋圓

🥣杏仁露椰皇燉蛋白配湯圓芋圓(熱) (芝麻) $64

🗻雪山奶凍 $42

⭐️好味指數: 8.6/10

杏仁露椰皇燉蛋白配湯圓芋圓
2024-12-30 2067 瀏覽
旺角新開甜品店- 甜悅 顧名思義 食完甜品就會令人感到喜悅☺️歌仔都有得唱啦🎶「甜品使我心癢 亦期待你共我愉快分享」⍥ 楊枝甘露椰皇燉蛋 ❙ $52第一次見呢個配搭!見到個燉蛋水汪汪 賣相麻麻地?🫢問過店員原來係為左令燉蛋更滑溜 所以做法有啲唔同的確 食落係幾滑溜輕盈😆我覺得倒啲楊枝甘露落去 食落唔算太融洽但唔難食 芒果份量幾多 好彩甜度唔高😂⍥ 香蕉雪糕窩夫 ❙ $54最愛食waffle😙如果係厚身啲就更開心啦!慶幸烘得外脆內軟 幾香口 雪糕只有雲呢拿味 仲有好大pat cream🤣呢個組合實無死😌!⍥ 火灸芝士蛋糕 ❙ $46史生最愛cheesecake 🤤奶味香濃 幼滑細緻餅底雖然唔脆 但都增添左口感而且唔會好甜 食完氣脷唔會鞋颯颯🥰我地都鍾意!!⍥ 雪山奶凍 ❙ $42又勾起我既日本癮🥲奶凍賣相一百分 打卡冇得輸質地方面 我就鍾意實淨多少少😂用力啲都驚整爛呢座山面頭既「雪山」其實係奶蓋如果鹹多少少去balance下奶凍既甜就更好
旺角新開甜品店- 甜悅
顧名思義 食完甜品就會令人感到喜悅☺️
歌仔都有得唱啦🎶
甜品使我心癢 亦期待你共我愉快分享」

⍥ 楊枝甘露椰皇燉蛋 ❙ $52
第一次見呢個配搭!
見到個燉蛋水汪汪 賣相麻麻地?🫢問過店員
原來係為左令燉蛋更滑溜 所以做法有啲唔同
的確 食落係幾滑溜輕盈😆
我覺得倒啲楊枝甘露落去 食落唔算太融洽
但唔難食 芒果份量幾多 好彩甜度唔高😂

⍥ 香蕉雪糕窩夫 ❙ $54
最愛食waffle😙如果係厚身啲就更開心啦!
慶幸烘得外脆內軟 幾香口 雪糕只有雲呢拿味
仲有好大pat cream🤣呢個組合實無死😌!

⍥ 火灸芝士蛋糕 ❙ $46
史生最愛cheesecake 🤤
奶味香濃 幼滑細緻
餅底雖然唔脆 但都增添左口感
而且唔會好甜 食完氣脷唔會鞋颯颯
🥰我地都鍾意!!

⍥ 雪山奶凍 ❙ $42
又勾起我既日本癮🥲
奶凍賣相一百分 打卡冇得輸
質地方面 我就鍾意實淨多少少
😂用力啲都驚整爛呢座山
面頭既「雪山」其實係奶蓋
如果鹹多少少去balance下奶凍既甜就更好

最近旺角花園街有間甜品店「甜悅」Joyful Dessert Lab,環境超舒服,裝修簡約又靚,非常適合朋友來甜品聚會 🥰。我食咗幾款甜品,依家同大家分享吓,真係值得推介:1. 糖不甩:呢個糖不甩真係超正,外層有香甜的糖漿,內裡粉糯,口感柔軟。搭配花生碎,增添咗香脆感,每一啖都令人心情愉快,食完真係想再食多一啖,好滿足 ☺️。2. 合桃糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓(熱):呢個甜品用新鮮椰皇盛載,椰香味道好濃郁,合桃糊滑得嚟仲有堅果香。燉蛋白好嫩滑,湯圓同芋圓嘅口感都好好,熱熱地飲,特別舒服 ☕️。3. 香蕉芭菲杯(朱古力雪糕):呢個杯超可愛,入面有濃郁嘅朱古力雪糕,滑溜得來仲帶有香氣。配埋新鮮香蕉片同脆脆嘅穀物,味道真係好豐富,食完心情都靚晒👍🍌🍫。4. 士多啤梨雪糕窩夫(曲奇雪糕):呢個係我最鍾意嘅😍窩夫外脆內軟,士多啤梨同藍莓酸酸甜甜,搭配香濃嘅曲奇雪糕,真係絕配。每一啖都係幸福,份量又足,適合大家分享 🥳🍓🍦。總結:「甜悅」啲甜品真係唔錯,用料實在,價錢合理,環境又靚,值得一試。下次我仲要再嚟試埋其他甜品 🥳。

我食咗幾款甜品,依家同大家分享吓,真係值得推介:

2025-05-18
5天前 0 瀏覽
最近見到人地介紹呢間甜品店 有個勁吸引既椰皇燉蛋白😳已經好耐冇食啦🥹仲有齊湯圓同芋圓再加個糖水🫶🏻即刻同老公去試下😋✨合桃糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓叫左呢個熱既椰皇 上枱超香 本身都有2粒芝麻湯圓 我再加多左2粒花生湯圓😝合桃糊都好香 夠哂熱👍🏻明明倒個陣都唔覺得倒錯位🤣仲有得揀芝麻糊 桃膠 楊枝甘露等✨雪山奶凍奶味都出 上面係少少鹹既奶蓋 奶凍都夠滑~✨火炙芝士蛋糕蛋糕表面用火槍燒過 望落好邪惡😈口感creamy但又唔會太膩 有個餅底 不過我覺得可以少甜啲啲~✨糖不甩Follow like share social media就可會送粒3糖不甩 夠哂煙韌~

✨合桃糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓

✨雪山奶凍
奶味都出 上面係少少鹹既奶蓋 奶凍都夠滑~
✨火炙芝士蛋糕
✨糖不甩
終於食到旺角呢間超人氣甜品店啦👻中式西式甜品都有!超級多選擇!甜品控嘅我一共叫左四款🤰🏻————————————————————🌟 焦糖巴斯克原味芝士蛋糕配雪糕---竟然有最近大熱嘅巴斯克芝士蛋糕🤩仲要面層用左火槍燒出焦糖面!脆脆嘅焦糖面,配上幼滑嘅巴斯克蛋糕芝士味好香濃,再配埋雪糕超級滿足😝————————————————————🌟 香蕉雪糕窩夫---賣相打卡值max!好大枝雪糕筒cone🍦窩夫配窩夫cone,窩夫控必點啊~香蕉又係有焦糖脆面,值得加分🍌雪糕口味一樣都係可以自選~————————————————————🌟 蝶豆花富士山奶凍---係好啱女仔打卡嘅夢幻甜品😍睇得又食得!奶凍口感好滑好Q富士山嘅藍色用上天然蝶豆花🦋————————————————————🌟 糖不甩---最後就叫左款中式甜點😙好多花生粒,好多椰絲,沾滿喺面!糖不甩口感好煙韌,整體口感好豐富😋————————————————————
終於食到旺角呢間超人氣甜品店啦👻
中式西式甜品都有!超級多選擇!
甜品控嘅我一共叫左四款🤰🏻
🌟 焦糖巴斯克原味芝士蛋糕配雪糕
竟然有最近大熱嘅巴斯克芝士蛋糕🤩
仲要面層用左火槍燒出焦糖面!
脆脆嘅焦糖面,配上幼滑嘅巴斯克蛋糕
芝士味好香濃,再配埋雪糕超級滿足😝
🌟 香蕉雪糕窩夫
賣相打卡值max!好大枝雪糕筒cone🍦
窩夫配窩夫cone,窩夫控必點啊~
香蕉又係有焦糖脆面,值得加分🍌
雪糕口味一樣都係可以自選~
🌟 蝶豆花富士山奶凍
係好啱女仔打卡嘅夢幻甜品😍
睇得又食得!奶凍口感好滑好Q
富士山嘅藍色用上天然蝶豆花🦋
🌟 糖不甩
最後就叫左款中式甜點😙
好多花生粒,好多椰絲,沾滿喺面!
糖不甩口感好煙韌,整體口感好豐富😋
2025-05-13
用餐優惠
試食活動
  • 香蕉雪糕窩夫
2025-05-21 0 瀏覽
經過旺角波鞋街有一間新開既甜品店叫甜悦, 中式和西式都有有好多款式,價錢合理一於試試先。 💠鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配蓮子🥥蛋白好似茶碗蒸咁滑身,桃膠同蓮子軟軟糯糯,火喉啱啱好,加埋鮮奶食勁正,不算太甜。😍 💠焦糖巴斯克原味芝士🧀蛋糕 配 曲奇雪糕🍧芝士味做得唔錯,蛋糕質地細滑,中間半熟芝士做得好滑身,而我最鍾意佢既焦糖脆脆薄層,甜甜地之餘仲增加口感,呢個必叫。😋 💠香蕉雪糕🍌窩夫🧇即叫即制製作需時,賣相無得輸超吸引,窩夫做得好香脆,抹茶雪糕用脆筒承載襯托,窩夫上配搭新鮮忌廉,最正係有焦糖香蕉。🫠 📍甜悅 Joyful Dessert Lab旺角花園街11A號地舖

💠鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配蓮子🥥

💠焦糖巴斯克原味芝士🧀蛋糕 配 曲奇雪糕🍧

💠香蕉雪糕🍌窩夫🧇

📍甜悅 Joyful Dessert Lab
旺角花園街11A號地舖
2025-05-19
旺角終於有一間糖水舖係值得推薦啦😃甜悅環境舒適,座位多之餘又闊落~讚👍🏻!甜品款式都好多又有特色,真係樣樣都想食啊😍!𝑫𝑬𝑺𝑺𝑬𝑹𝑻1〉雪山奶凍  $42動L動L!好有動感啊!賣相已經好吸引,打卡一流!食落去奶香味好濃好重!仲要滑捋捋,有入口即融感覺~2〉焦糖巴斯克蛋糕 $44 (大推薦🌟)口感層次分明,外面嘅焦糖脆皮同裡面嘅綿密奶酪形成咗好大對比!唔會太膩~表面個層微脆嘅焦糖真係超級加分位!3〉楊枝甘露+桃膠 $58口感好豐富!西米Q彈Q彈~芒果果肉柔軟多汁!而且甜度啱啱好!桃膠份量都絕對冇手軟,晶瑩剔透!Mix埋一齊食好滿足啊!4〉士多啤梨雪糕窩夫 $56 (推薦🌟)窩夫外脆內軟!雪糕都好好味,好滑又重奶味!兩者夾埋好正!仲有士多啤梨水果配襯,飽肚感滿滿之餘又滿足對甜品嘅渴望!-#甜品#旺角美食#香港甜品店#旺角#香港甜品#糖水舖#香港探店#旺角甜品店#甜悅#Joyfuldessertlabhk#sweetsoup

𝑫𝑬𝑺𝑺𝑬𝑹𝑻
1〉雪山奶凍  $42
2〉焦糖巴斯克蛋糕 $44 (大推薦🌟)
3〉楊枝甘露+桃膠 $58
4〉士多啤梨雪糕窩夫 $56 (推薦🌟)
2025-04-04
1 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
2025-05-19 0 瀏覽
喺旺角行街行到攰, 搵到呢間甜品店真係驚喜!甜品選擇勁多, 無論凍嘢熱嘢, 傳統定新派甜品都有, 啱晒我呢個甜品控!合桃糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓 - 凍 (HK$69)賣相精緻.椰皇蛋白滑到好似豆腐花咁.湯圓同芋圓點綴得宜.合桃糊入口滑溜, 散發濃郁嘅合桃香, 甜度適中.湯圓可以揀花生餡或者芝麻餡.我哋就揀咗芝麻餡.不過凍食冇咗流心.中台fusion嘅配搭好有創意, 整體好滿足!芒果雪糕窩夫(HK$59)窩夫係我最鍾意嘅甜品.但唔係間間店都整得好食.呢間嘅窩夫外皮香脆, 裏面軟腍, 正呀!芒果粒超甜.雪糕都有好多選擇.我揀咗曲奇味.全部嘢夾埋一齊食好好食.桂花薑湯湯圓 - 花生 (HK$32)食完凍嘢想食啲熱嘢平衡吓.今次就試埋佢個花生湯圓.桂花同花生味好夾.薑味唔算重, 啱晒怕薑味嘅朋友.湯圓軟糯有咬感.但同椰皇燉蛋白同窩夫比, 略為單調咗啲.
喺旺角行街行到攰, 搵到呢間甜品店真係驚喜!

合桃糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓 - 凍 (HK$69)
賣相精緻.
椰皇蛋白滑到好似豆腐花咁.
湯圓同芋圓點綴得宜.
合桃糊入口滑溜, 散發濃郁嘅合桃香, 甜度適中.
湯圓可以揀花生餡或者芝麻餡.
我哋就揀咗芝麻餡.
不過凍食冇咗流心.
中台fusion嘅配搭好有創意, 整體好滿足!
合桃糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓

芒果雪糕窩夫(HK$59)
窩夫係我最鍾意嘅甜品.
但唔係間間店都整得好食.
呢間嘅窩夫外皮香脆, 裏面軟腍, 正呀!
芒果粒超甜.
雪糕都有好多選擇.
我揀咗曲奇味.
全部嘢夾埋一齊食好好食.
芒果雪糕窩夫

桂花薑湯湯圓 - 花生 (HK$32)
食完凍嘢想食啲熱嘢平衡吓.
今次就試埋佢個花生湯圓.
桂花同花生味好夾.
薑味唔算重, 啱晒怕薑味嘅朋友.
湯圓軟糯有咬感.
但同椰皇燉蛋白同窩夫比, 略為單調咗啲.
桂花薑湯湯圓
桂花薑湯湯丸
2025-05-10
$80 (宵夜)
芒果雪糕窩夫
2025-05-14 0 瀏覽
甜悅 𝙅𝙤𝙮𝙛𝙪𝙡 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 𝙇𝙖𝙗旺角不嬲多糖水舖, 間間都食到厭曬嘅話不妨試吓開咗冇耐嘅甜悅~ menu上不乏傳統同一啲比較創新嘅甜品, 價錢親民✨ 我自己就好快比佢哋嘅椰皇燉蛋白吸引到🥥>< 當日同朋友一共嗌咗三樣野仲加$8要埋軟雪糕🍦除咗食評,記得要睇埋video呀!!▫️荔枝龍眼冰🍧$45 (3.5/5) + 軟雪糕🍦$8 (3.6/5)夏天食一流☀️荔枝味幾出, 隻甜味有啲似道地荔枝玉露🧃🤣至於軟雪糕奶味比想像中濃, 整體不過不失以$8嚟講係抵食嘅!▫️鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓🥥 (熱) $60 (4.2/5)燉蛋白好滑身, 加左奶更加香甜🥛而且芋圓煙靭有咬口桃膠都比幾多,好足料💕▫️燉雪梨海底椰雪耳🍐 $35 (3.2/5)清新滋潤嘅選擇♨️細細碗食落唔會太大負擔
甜悅 𝙅𝙤𝙮𝙛𝙪𝙡 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 𝙇𝙖𝙗

夏天食一流☀️
荔枝味幾出, 隻甜味有啲似道地荔枝玉露🧃🤣
至於軟雪糕奶味比想像中濃, 整體不過不失
以$8嚟講係抵食嘅!

燉蛋白好滑身, 加左奶更加香甜🥛
而且芋圓煙靭有咬口
桃膠都比幾多,好足料💕

▫️燉雪梨海底椰雪耳🍐 $35 (3.2/5)

清新滋潤嘅選擇♨️
細細碗食落唔會太大負擔
鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓🥥 (熱)
荔枝龍眼冰
燉雪梨海底椰雪耳
軟雪糕
2025-04-17
鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓🥥 (熱)
荔枝龍眼冰
軟雪糕
2025-05-14 0 瀏覽
富士山奶凍奶凍外觀可愛,口感滑嫩,奶香濃郁🥳🥳🥳帶有淡淡甜味,清新不膩,令人一口接一口增添幾分輕盈感😎😎😎😎焦糖巴斯克芝士蛋糕焦糖巴斯克芝士蛋糕表面焦香誘人,蛋糕內部綿密滑順,焦糖香甜同芝士濃郁完美結合🍰🧀🍞口感層次豐富,令人陶醉其中😙😙😙黑糖糖不甩串黑糖糖不甩串口感韌性十足,黑糖的香氣濃郁甜而不膩🤩🤩🤩再搭配香脆外皮,令每一口都充滿驚喜🤤🤤🤤士多啤梨雪糕窩夫士多啤梨雪糕窩夫搭配色彩繽紛🧇🥞🥐雪糕清涼同窩夫酥脆形成完美對比,士多啤梨酸甜味令整體更加有活力😛😛😛
富士山奶凍

焦糖巴斯克芝士蛋糕

黑糖糖不甩串

士多啤梨雪糕窩夫
2025-05-14 0 瀏覽
#🐒😋天氣忽冷忽熱 今日真係熱到抽筋所以明明好飽都好想食返個甜品幫自己降一降溫 下返個火都好呀── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──ʚ #鮮藍莓火龍果乳酪 ɞ 鮮藍莓同紅肉火龍果嘅果汁清新微酸配上乳酪解渴得黎又有益高纖加益身菌呢兩個健康之選 飲完都唔會有罪惡感ʚ #燉雪梨海底椰雪耳 + #桃膠 ɞ 呢個燉雪梨有驚喜 雪梨清甜海底椰爽口 桃膠腍軟 最重要係個糖水底杏仁味好出 ʚ #D24榴槤水晶珠珠冰 ɞ 夏天熱辣辣最岩就有呢個榴槤冰冰D24榴槤夠哂香唔洗多講冰冰都有淡淡既榴槤味 絕對係榴槤控首選配上爽口水晶珠珠口感又升多一個層次── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
#🐒😋

冰冰都有淡淡既榴槤味 絕對係榴槤控首選
配上爽口水晶珠珠口感又升多一個層次
── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──

2025-05-08 0 瀏覽
旺角最近有一間新開甜品店叫甜悦,每次經過也大排長龍, 甜品款品有好多,有中式和西式,決定一試😁芒果芭菲杯 (芒果雪糕) 🥭🍦$58新鮮芒果芭菲杯,搭配濃郁芒果雪糕,清爽甜蜜😊楊枝甘露 (+桃膠) $53爽滑清甜的楊枝甘露,加入桃膠提升口感,更添嚼勁😛燉雪梨海底椰雪耳 (凍) $38清潤養生的燉雪梨海底椰雪耳,冰涼爽滑,滋潤降火😋芒果班戟 $34新鮮芒果班戟,採用新鮮芒果製作,香甜可口🎇甜悅🎈花園街11A號地舖

芒果芭菲杯 (芒果雪糕) 🥭🍦$58
新鮮芒果芭菲杯,搭配濃郁芒果雪糕,清爽甜蜜😊

楊枝甘露 (+桃膠) $53
爽滑清甜的楊枝甘露,加入桃膠提升口感,更添嚼勁😛

燉雪梨海底椰雪耳 (凍) $38
清潤養生的燉雪梨海底椰雪耳,冰涼爽滑,滋潤降火😋

芒果班戟 $34
新鮮芒果班戟,採用新鮮芒果製作,香甜可口

🎇甜悅
🎈花園街11A號地舖

2025-05-08 0 瀏覽
旺角性價比高甜品店,木系裝修,乾淨企理。 佢哋有好多種類甜品,普通港式甜品$30幾蚊有交易,窩夫、椰皇燉蛋白都係$60幾,係旺角應該都搵唔到。椰皇燉蛋白 - 蛋白夠滑又實正,有椰水清甜香味。 不過建議大家唔好撈埋個糊一齊食,味道唔太夾,浪費左個燉蛋白。士多啤梨窩夫 - 窩夫即叫即整夠脆,我揀左配曲奇雪糕,同窩夫好夾芒果芭菲 - 無食過,一野俾個女食晒,不過依啲都係正路野,應該無話咩特別好食仲有follow 佢哋社交平台會送三粒糖不甩
仲有follow 佢哋社交平台會送三粒糖不甩
2025-05-01
2025-05-08 0 瀏覽
店舖入面裝修都唔錯,坐得舒服。用QR code落單,好方便,而且好多選擇,中式定西式甜品都有。楊枝甘露椰皇燉蛋白配芋丸呢款甜品幾特別,椰皇燉蛋都幾好味,燉蛋配埋椰皇入面嘅椰青,都幾夾。另外楊枝甘露係分開上,啲芒果好甜。香蕉芭菲杯(綠茶雪糕)芭菲杯有朱古力脆脆,粟米片、cream同香蕉等,又脆又甜,抺茶雪糕都好味。榴槤西米露榴槤西米露上枱時已經聞到好勁嘅榴槤味,榴槤夾埋椰汁西米露一齊食,好味。雙拼中式糖水(芝麻糊/紅豆沙)佢哋嘅芝麻糊同紅豆沙都好綿,口感好好。

店舖入面裝修都唔錯,坐得舒服。

楊枝甘露椰皇燉蛋白配芋丸

香蕉芭菲杯(綠茶雪糕)

榴槤西米露

雙拼中式糖水(芝麻糊/紅豆沙)
佢哋嘅芝麻糊同紅豆沙都好綿,口感好好。
2025-05-05 0 瀏覽
身為甜品控嘅我,見到旺角開咗一間新嘅甜品舖,緊係要入去試吓啦!📍@joyful_dessertlab_hk🍱 鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓👉🏻 原盅椰皇蛋白超滑捋捋 👉🏻椰子肉易刮好腍👉🏻三色芋圓煙靱又大粒👉🏻每一啖都食到桃膠,用料好足👉🏻整組都唔會太甜,好滋潤,正👍🏻🍱 榴槤班戟👉🏻份量好大,有成個拳頭咁大個😍👉🏻班戟皮唔會太厚👉🏻入面嘅榴槤肉好香濃,cream 都唔會太漏👉🏻口感柔滑🍱 焦糖巴斯克芝士蛋糕👉🏻 表面焦糖脆皮令到整體嘅口感勁豐富👉🏻切開係軟心嘅但未至於流心,亦唔係硬實實嗰種,好creamy 👉🏻周圍仲灑咗開心果碎 夾埋蛋糕食仲有有啲鹹香👉🏻但個蛋糕就唔係好覺有開心果味🙈🍱 香蕉雪糕窩夫👉🏻窩夫外脆內軟,仲要係熱辣辣嘅👉🏻再加埋焦糖香蕉嘅襯托,口感好豐富📍 甜悅 (旺角)旺角花園街11A號地舖#探店 #旺角美食 #旺角 #甜品 #桃膠 #開心果 #窩夫 #榴槤 #班戟 #假日悠閑 #拍拖好去處 #香港媽媽 #blogger #吃喝玩樂 #foodie

📍@joyful_dessertlab_hk

🍱 鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓
👉🏻 原盅椰皇蛋白超滑捋捋
👉🏻椰子肉易刮好腍
👉🏻三色芋圓煙靱又大粒
👉🏻每一啖都食到桃膠,用料好足
👉🏻整組都唔會太甜,好滋潤,正👍🏻

🍱 榴槤班戟
👉🏻份量好大,有成個拳頭咁大個😍
👉🏻班戟皮唔會太厚
👉🏻入面嘅榴槤肉好香濃,cream 都唔會太漏
👉🏻口感柔滑

🍱 焦糖巴斯克芝士蛋糕
👉🏻 表面焦糖脆皮令到整體嘅口感勁豐富
👉🏻周圍仲灑咗開心果碎 夾埋蛋糕食仲有有啲鹹香
👉🏻但個蛋糕就唔係好覺有開心果味🙈

🍱 香蕉雪糕窩夫
👉🏻窩夫外脆內軟,仲要係熱辣辣嘅
👉🏻再加埋焦糖香蕉嘅襯托,口感好豐富

📍 甜悅 (旺角)
旺角花園街11A號地舖

2025-04-20
10 分鐘 (堂食)
  • 鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓
  • 榴槤班戟