餐廳: The Point - Pizza & Pasta (The ONE)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2018-06-04 1753 瀏覽
今日同朋友仲有佢啲仔女去咗九龍公園玩 玩到好熱 啲小朋友就想食飯 仲要食意大利菜添 所以我哋就一行人去咗the one商場搵嘢食 見到呢間the point 人又唔多 又幾有情調 仲要價錢唔算貴 就食啦首先叫個開胃香辣蕃茄醬燜肉丸 顧名思義呢個番茄醬真係都幾香辣㗎 我唔係好食到辣 所以只係接受範圍嘅極限 但係真心覺得好好食 好惹味 肉丸口感都幾煙韌 食落啖啖肉 非常之值得一讚軟殼蟹沙律 小朋友就當然鍾意食啲香口同埋炸嘢啦 所以就叫咗呢個軟殼蟹 呢個軟殼蟹炸得非常之脆 炸粉好薄 好似紙咁樣 咪蟹樣嘢都好豐富鑽有啲蟹膏添我諗唔使小朋友好多大人都鍾意食㗎雞肉pizza 雞肉好多 而且好惹味 少少辣 pizza樣皮都焗得非常之香脆可口 呢個pizza雖然個名普通 但係就係我食過數一數二好食嘅pizza煙燻芝士 我係一個不折不扣嘅芝士控 所以嚟到呢間餐廳又點可以唔食意大利最出名嘅芝士呢 煙燻芝士更加係我嘅至愛 因為芝士用煙燻到溶咗之後 搽上麵包上面 極之好食 芝士嘅奶味同埋麵包嘅香脆味 融合得天衣無縫 簡直係我最愛嘅菜式之一炸雞翼 炸得香脆之餘亦都有濃沃嘅雞味 食落非常之可口 以炸雞翼作為今

炸雞翼 炸得香脆之餘亦都有濃沃嘅雞味 食落非常之可口 以炸雞翼作為今晚呢一餐飯嘅完滿句號 小朋友都豎起手指公大讚呀!