2009-12-03
今朝一早開完會,辛苦到爆!個死人老細d野改完又改...我決定對自己好d,約埋其他同事一齊叫外賣, 食餐豪既獎勵自己!點解叫豪?因為我地平時都係食茶記飯盒,廿幾蚊個架之!之前有同事話公司附近開左間壽司舖,本來打算叫佢送上黎,但我又想落街抖下氣...於是我為人民服務去拎!先打電話落去落order,隔15mins就落去拎!入到去,見到有2個客係度堂食,心諗都唔知要等幾耐先做好我個order, 點知原來落到去,arm arm 睇佢整埋最後兩件...woo!無諗過叫外賣都可以好似堂食咁睇住佢整~睇落都好新鮮喇,拿拿林返公司開餐!我叫左個什錦魚生飯($58~幾豪), 原來話6點前送汽水~正,當然係我最愛既可樂啦!飲完條氣順返d!其實望返個魚生飯,$58佢真係值回票價,勁足料!!!另外,同事們叫左勁多sushi! 有6件係我架!有帶子,油甘同吞拿魚 (呢d唔多記得幾錢,好似都係$1x 兩件)呢餐雖然豪左d,但食完開心返晒呀!仲有15mins先開工, 我決定讚一讚呢間餐廳,因為咁豐富既一餐,又好味,又抵! 我又可以乘機係呢度鬧臭個xyz老細,以洩我心頭之憤
點解叫豪?因為我地平時都係食茶記飯盒,廿幾蚊個架之!