2019-02-23 360 瀏覽
過完農曆新年之後休息咗一輪,係時候出動繼續食好嘢。今日嚟到天后呢一間隱世西餐廳,其實之前朋友都同我嚟呢一次,印象難忘,我今日就帶多另一個朋友嚟慶祝生日。. 繼續叫咗🔅竹炭黑蒜多士$70因為上次食完覺得特別之餘,仲念念不忘😋. 🔅Stuffed Mushroom $70蘑菇呢樣平民食材都可以發揮得淋漓盡致,顏色配搭同擺碟令到呢個菜式相當吸睛誘人; 咬落去嘅時候蘑菇本身嘅汁喺口腔裏面爆出嚟,鮮甜濃郁。.🔅Black Truffle Risotto Scallop $190兩粒大Scallop煎得好香,意大利飯煮得較為腍,適合我個人嘅口味👍因為我知道正宗意大利飯係比較生,好似煮唔熟咁,所以我覺得呢間餐廳嘅意大利飯係絕對啱我心意😍.🔅Black garlic pasta $88因為黑蒜嘅味道本身係甜,初初入口嘅時候會覺得有啲怪,慢慢會接受到,意粉香濃味同香煎雞髀一齊食係非常匹配, 而且有四件大雞髀肉,物超所值🤟.其實天后喺銅鑼灣隔離,但係可能舖租已經平好多,令到商店唔會將經濟壓力轉嫁喺消費者身上,菜式都能夠以一個可接受嘅價錢食到,有時更加會有驚喜😇

繼續叫咗🔅竹炭黑蒜多士$70
因為上次食完覺得特別之餘,仲念念不忘😋
🔅Stuffed Mushroom $70
🔅Black garlic pasta $88