2016-11-21 104 瀏覽
搞婚禮期間常去尖沙咀,現在都少左去了,行「婚紗街」行到怕,試完衫同姐妹行下街,去左美麗華睇衫和玩具,之前仲聽講韓國文具開係個到就行下,不為意讓我發現轉角有間Burgeroom,我不禁拍拍朋友,誒?這不是銅鑼灣那間常排長龍的漢堡店嗎?於是,我們決定入去試試內部裝修更銅鑼灣,有點美國style,裝修較年輕化單看餐牌都跟銅鑼灣的一樣點餐之後除咗收據,就收到這個UFO首先到步的就是飲品,我點的飲品就是蜜桃茶,飲落不算太甜,蜜桃味清香,不像沖制感覺。因為上次我喺銅鑼灣食個牛肉漢堡,所以今次想試吓不一樣的東西,今次就試咗雞扒漢堡,當然要有我最愛嘅鵝肝啦!原來雞扒漢堡口感很不一樣,味道都沒有那麼重,口中仍然感覺到芝士嘅濃香,而且比較配合其他醬料,醬汁咁牛肉嘅配合不一樣,是帶有丁點兒酸甜感,分量依然很大,起初我都以為食唔晒。體積太大,像我一樣的少婦,一定不能一口一口咬下來吃。這支粉紅色的檸檬水,真係第一次見,所以朋友都忍不住點來試試,味道有點像以前檸檬能量水,檸檬水的味道不算太甜,是清清的口感。

於是,我們決定入去試試
內部裝修更銅鑼灣,有點美國style,裝修較年輕化
單看餐牌都跟銅鑼灣的一樣
點餐之後除咗收據,就收到這個UFO
蜜桃茶
體積太大,像我一樣的少婦,一定不能一口一口咬下來吃。
2 分鐘 (堂食)
蜜桃茶