2020-01-02 203 瀏覽
輕輕鬆鬆食日本野~今日應該係我要番工嘅日子。點解我仲有時間去食嘢?因為我辭左職,但係開心嘅....我可以離開一間冇良知嘅公司。食日本菜,北角呢間小店絕對係首選。呢到嘅北海道岩蠔,隻隻都非常肥美🙈🙈我專登叫咗老細揀兩隻超級肥美嘅蠔俾我,果然冇令我失望👍🏻👍🏻加埋陣陣既海水味,真係食得出新鮮。吉列黑豚豬扒黎到嘅時候,仲可以聽到「咋咋聲」嘅聲音,一睇就知係啱啱炸好啦,識落外脆內軟,啲皮唔會揸到好硬同好多粉。 個人本身好中食苦瓜,所以叫左個苦瓜炒雞肉 ,苦瓜食落爽口,醬汁亦溶入到雞肉到,一小碟可以加個飯一齊食👍🏻👍🏻最後仲叫左個黑松露帶子沙律同威士忌梳打,估唔到較西方嘅嘢,可以喺日本嘅餐廳出現。可見呢間餐廳,已經融入左其他國家嘅元素係菜式裏面😯😯。沙律加上黑松露,令普通嘅沙律不再單一,帶子亦能增加豐富程度。梳打方面,可以一試😈餐廳裏面亦有其他唔同嘅飲品架!希望有更多好似呢間有質素餐廳係香港經營啦😢😢🙇🏻‍♂
輕輕鬆鬆食日本野~

希望有更多好似呢間有質素餐廳係香港經營啦😢😢🙇🏻‍♂