2017-03-08
又係時候對自己好啲 tea一tea啦😍今次依個tea set好吸引係用屋仔造型裝住野食一泥到仲識冒煙添💨💨 (因為有乾冰😄) 同大家拆解下先最高嗰層既自家製綠茶牛肉漢堡同紅菜頭牛肉漢堡既牛肉都夠哂稔 雖然綠茶味就略嫌唔太出🤔不過成個構思都幾得意😋蕃茄濃湯配脆煙肉配搭有少少奇怪 但蕃茄味好出 煙肉都好夠脆👍🏻而炸蘋果炸完之後 皮脆但都保留到蘋果嗰種爽既質感 加埋焦糖醬成個感覺都幾特別👅 雜菌彩椒牛油撻都唔錯 唔係好似平時好普通咁放啲cream上面🤔 所以食落都唔覺膩下一層既南瓜芝士餅面頭有黑桑子 酸酸地再配埋淡淡南瓜香😍 不過對於我呢啲芝士迷 芝士味再重啲就perfect池啦 而焦糖布丁撻既奶味都幾濃下 😝 法式牛油瑪德蓮灑上sprinkles之後賣相更加吸引 牛油味夠濃 比較偏甜 驚甜得濟?🙅🏻無有怕 因為同層有香橙慕斯奧利奧餅同柑橘迷你蛋糕balance反 呢兩款都有少少酸酸尾尾 好清新既感覺👍🏻 而最低層既紅莓鬆餅可以點鮮忌廉同果醬 食落啖啖都有紅莓粒好有口感😀怕乾身又可以點果醬忌廉食😋伯爵茶奶凍茶味唔算話好濃 但勝在夠滑身👍🏻 今次野飲叫左招牌水果茶同伯爵茶瑪奇朵 水果茶唔算太甜
今次依個tea set好吸引
係用屋仔造型裝住野食