2022-01-25
一直都有聽過唔少人去呢間食自助餐,聽講食物選擇都幾多元化又幾抵食咁🤤今日就嚟試吓佢哋嘅平日下午茶半自助餐,一月係用車厘子做主題🍒所以主菜同甜品都加咗好多車厘子嘅元素🥰不過估唔到閒日都會有十幾枱客,比我想像中多一啲😲主菜同朋友一人嗌咗一樣試吓,朋友嗌咗份法式油封鴨腿🦆呢個主菜配咗啲酸洋蔥同車厘子醬所以酸酸地幾開胃🤣油封鴨腿外面個皮烤得幾香脆,不過肉質稍為乾咗少少🙈🤭香草烤羊架就嗌咗五成熟🐑羊架就煮得幾粉嫩,但覺得餐廳可以畀少少薄荷醬因為就咁食羊架有少少膩😂薯蓉feel到打咗好多cream落去所以都幾滑🤪一開頭揀呢個semi-buffet其實都係想食好多甜品🍰呢到嘅雞蛋仔意外地幾好食,一開頭出爐個陣真心做到外脆內軟個種,加埋movenpick雪糕超正🍨雪糕嘅味道有8款,最鍾意係creme brulee 最可惜係好快就冇晒呢隻味所以冇得食多球🥲其他甜品水準就不過不失,比較出色嘅係雲石cheese cake都算滑🤩呢個價錢本身都唔會期望食物質素好驚豔,不過覺得可以食movenpick食到飽呢件事已經幾開心,加埋好食嘅雞蛋仔超正😚覺得如果budget唔多想瘋狂食甜品都可以一試🤙🏻