2017-10-22 536 瀏覽
話說我和女友都很喜歡食嗱喳麵,所以時不時就會去搵好食的車仔麵,今次去到近期人氣再爆升的文記。10.1下午兩點後來到,嘩⋯三間鋪門口都一大堆人,除左舊鋪唔駛攞飛,我倆兵分兩路,一人一間攞飛等,終於等左大半小時有得食喇 坐底睇睇個十大推介先,都包左大部份最愛叫車仔麵餸,我叫左豬腸蘿蔔貢丸米粉,女友是豬腸豬手豬紅牛筋米粉,再加一客瑞士雞翼。豬腸是我最愛吃的,造形飽滿,內裡肥膏滿溢,有味道,蘿蔔有少許渣但清甜入味,豬紅是略為失色的一項,咬口雖然鬆軟不是硬實實,但味道不夠,太淡。女友說豬手也很入味,牛筋貢丸就正常貨色,普普通通。散叫的瑞士雞翼果瑞士汁好好味,甜甜的,雞翼皮吸盡瑞士汁,very good 總結如果等候時間可縮短至15分鐘內,我應該會再去,不然我還是覺得元朗永年是我心目中車仔麵 No.1

坐底睇睇個十大推介先,都包左大部份最愛叫車仔麵餸

2017-10-01
40 分鐘 (堂食)