2011-08-13 2326 瀏覽
一家全open kitchen的餐廳﹐將食物赤裸裸在你面前煮好﹐大膽​相信廚師的表現落單一陣﹐waiter 拎左碟麵包黎﹐麵包好軟﹐不過欠缺包味。阿拉斯加蟹 -蟹肉沒有什麼鮮味﹐也沒有海水味﹐帶了一點點冰鮮的味道ceasar salad - 醬好香﹐用料新鮮﹐不過bacon變成bacon bits會好一D本來朋友話呢度既加拿大angus beef好好味﹐所以我地都叫左﹐佢個名係canadian angus beef﹐不過下面多一行係cowboy steak -_- 。搞到waiter落錯單﹐黎左呢個澳洲 angus beef platter (不過我地都講左加拿大 angus beef)....waiter知道落錯單﹐送左個egg pudding比我地﹐不過試唔到個canadian angus beef﹐有D可惜.......個platter﹐廚師落調味料落得多左﹐係高級餐廳﹐應該係要小調味﹐因為高級餐廳應該要show食物既新鮮同煮功。但個steak食落口外面有小小乾﹐鹽份重。羊架﹐呢個肉汁鎖得好好﹐鹽份小﹐好香﹐好鮮。最後係pork ribs﹐都好林﹐好香﹐D BBQ sauce都配

open kitchen
阿拉斯加蟹

個platter﹐廚師落調味料落得多左﹐係高級餐廳﹐應該係要小調味﹐因為高級餐廳應該要show食物既新鮮同煮功。但個steak食落口外面有小小乾﹐鹽份重。羊架﹐呢個肉汁鎖得好好﹐鹽份小﹐好香﹐好鮮。最後係pork ribs﹐都好林﹐好香﹐D BBQ sauce都配搭得好好。
澳洲angus beef platter
最後個egg pudding﹐兩個字 - 好好好好好好好好味﹐雖然甜﹐不過真係好香!
egg pudding
後感: 一間高級餐廳﹐對食物既要求都高左﹐不過好似差左DD